Curs universitari 2020-2021: mig presencial, mig virtual i un 30% més barat

Les dotze universitats catalanes acorden un model d'ensenyament híbrid per al pròxim any acadèmic

RedaccióActualitzat

El curs universitari 2020-2021 serà híbrid, és a dir: alternarà classes presencials, impartides a les aules, i classes virtuals, telemàtiques, que els estudiants seguiran des de casa.

Així ho han decidit aquest dimarts les dotze universitats catalanes.

De tota manera, s'ha volgut deixar clar que no es va cap a un model d'ensenyament online, com ha subratllat la directora general d'Universitats, Victòria Girona:

"No es tracta de transformar les universitats presencials en universitats en línia, ni tampoc la docència que imparteixen."


A les facultats s'haurà de respectar la distància de seguretat i portar mascareta, almenys durant la primera meitat del curs.

També s'aposta per reforçar l'avaluació contínua, perquè es considera que ajuda a fer un procés d'aprenentatge gradual i facilita l'assoliment de competències.

 

Proves d'accés a la universitat a la Facultat de Física i Química de la UB (ACN / Elisenda Rosanas)
Una aula de la Universitat de Barcelona (ACN / Elisenda Rosanas)


El govern i les universitats, a més, han acordat que els estudiants coneixeran els plans d'aprenentatge, la metodologia docent i els sistemes d'avaluació de cada matèria abans de matricular-s'hi.

Pel que fa a les pràctiques externes que no s'han pogut fer pel confinament, es recomana reprogramar per a més endavant les dels estudiants d'últim curs.

En l'àmbit de la Salut, es prioritzaran les pràctiques presencials dels estudiants de grau en hospitals universitaris o, si falta espai, en altres centres sanitaris.

L'altra gran novetat del pròxim curs universitari a Catalunya és la rebaixa dels preus dels graus i dels màsters, aprovada pel govern a principis de juny: costaran un 30% menys que fins ara.

Un curs de grau estàndard de 60 crèdits costarà entre 212,4 i 1.660 euros, en funció de l'anomenat coeficient d'estructura docent, que pot ser de tres tipus -i preus per crèdit- diferents.

A aquesta rebaixa, s'hi poden afegir descomptes addicionals per als estudiants amb rendes més desfavorides, que poden demanar la beca Equitat.

ARXIVAT A:
Universitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut