María Dolores de Cospedal en la roda informativa d'aquesta tarda (EFE)
Cospedal està satisfeta perquè el fet que hi hagi hagut més vot no independentista és "un bon resultat per a Catalunya i per a Espanya" (EFE)
Madrid

Cospedal creu que Ciutadans ha estat el vot útil a Catalunya

La secretària general dels populars admet que els electors s'han decantat tant per C's per contrarestar l'independentisme, però afegeix que el vot útil a Espanya és per al PP

RedaccióActualitzat

El PP ha justificat aquesta tarda els mals resultats del partit a les eleccions catalanes. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, considera que l'ascens de Ciutadans es deu al fet que els electors han vist en aquest partit el vot útil per fer front a l'independentisme a Catalunya. La dirigent popular ha subratllat, però, que el vot útil a Espanya és al PP.

Després que el comitè executiu nacional del PP hagi analitzat les eleccions, Cospedal ha assegurat, en una roda informativa, que el seu partit "se sent satisfet" amb els resultats dels comicis en el sentit que mostren que són més els no independentistes que els independentistes. "És cert", ha afegit, que els populars haurien volgut millors resultats, però ha remarcat que al final el fet que hi hagi hagut més vot no independentista és "un bon resultat per a Catalunya i per a Espanya".

La secretària general del PP ha rebutjat que la seva formació hagi de canviar d'estratègia per a les eleccions generals, perquè l'esmentada estratègia és la mateixa que ha tingut a Catalunya, la de "dir la veritat". Cospedal ha assenyalat que els populars es dedicaran en les pròximes setmanes a explicar la gestió del govern espanyol i les reformes que s'han fet per aconseguir que l'economia s'estigui recuperant, ha dit. Amb aquesta estratègia, ha continuat, es tractarà d'explicar que "el vot útil és el vot al PP perquè si no hi ha un govern fort del PP tota aquesta recuperació es pot tirar per la borda."

Anar al contingut