L'històric cinema Comedia, unes hores abans del tancament definitiu

Carmen Cervera proposa obrir un museu Thyssen a l'antic cinema Comedia de Barcelona

Van tancar fa quatre mesos i els propietaris han rebut diverses propostes: seu de festivals de cinema, sala de concerts o seu de part de la col·lecció Thyssen

RedaccióActualitzat

Un museu Thyssen, una seu de festivals de cinema o una sala de concerts: aquestes són les tres possibilitats de futur que té ara mateix l'edifici dels antics cinemes Comedia de Barcelona.

Ara fa quatre mesos que van tancar, i els propietaris estudien les propostes que els han arribat, la més cridanera de les quals és la que ha fet Carmen Cervera de fer-hi un museu Thyssen.

L'ha fet de la mà de l'empresa d'inversions immobiliàries Stoneweg, que, entre d'altres, ja gestiona un museu obert fa poc a Barcelona, el Palau Martorell.

Cervera vol un museu que allotgi part de la col·lecció Thyssen-Bornemisza que gestiona, unes 300 obres, només una part de les quals s'exposen a Madrid, Màlaga i Andorra.

La baronessa Thyssen-Bornemisza també està impulsant un altre museu a Sant Feliu de Guíxols, localitat amb la qual té força relació, un projecte que preveu arrencar les obres a la tardor.


Seu de festivals o sala de concerts

La proposta de convertir l'edifici del Comedia en una seu per fer-hi festivals de cinema l'ha feta el festival In-Edit, dedicat als documentals musicals, cosa que permetria que l'edifici continués fent la mateixa funció.

Tenir una seu estable és una llarga reivindicació dels organitzadors de molts festivals de cinema que es fan a la ciutat i la idea seria que allotgés tots els que volguessin.

La tercera proposta, convertir l'edifici en una sala de concerts, no l'ha feta una sola empresa sinó diverses.

Un cinema històric al bell mig de Barcelona on es projectaven pel·lícules des de la dècada del 1960 (Flickr) 

L'Ajuntament segueix les negociacions

La notícia l'han avançat diversos mitjans aquest dijous i els propietaris l'han confirmada a 3Cat. Han afegit que ara estan en un procés obert per decidir quina proposta els convenç més.

L'Ajuntament de Barcelona ha dit que és una operació entre empreses privades i que està fent el seguiment perquè les propostes s'ajustin a la qualificació i l'ús d'equipament cultural de l'edifici.

Els responsables del consistori han afegit que esperen que la decisió final tingui la vocació cultural adequada i confien que sigui beneficiosa per a la ciutat.

Residència, teatre i finalment cinema

És un edifici molt cèntric, al rovell de l'ou de la ciutat, a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via, i va ser construït com a edifici residencial a finals del segle XIX, anomenat Palau Marcet.

La dècada del 1930 es va projectar convertir-lo en un teatre, cosa que la guerra civil va endarrerir, i no va ser fins al 1941 que va obrir com a Teatre de la Comèdia.

Va ser teatre fins al 1960, que va passar a ser el Cinema Comedia, i en les dècades del 1980 i el 1990 es va convertir en multisala, primer amb tres sales i després amb cinc.

 

ARXIVAT A:
ArtCinemaMúsica
Anar al contingut