Brussel·les

Brussel·les demana que els EUA ratifiquin el Protocol de Kyoto a l'obertura d'una nova cimera sobre el canvi climàtic

Ha començat a Brussel·les la trobada del grup intergovernamental d'experts sobre el clima, que tractarà de l'escalfament del planeta. A l'obertura, el comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, ha carregat durament contra els Estats Units i Austràlia per no haver ratificat el Protocol de Kyoto. Dimas, que s'ha felicitat per l'acord de la UE de reduir un 20% les emissions de CO2 d'ara al 2020, ha qualificat els Estats Units de "primer pol·lucionador mundial", i els ha exigit que se sumin als acords internacionals per evitar la catàstrofe.

Actualitzat

Onades de calor, sequeres, inundacions, desastres naturals. Els experts calculen que la temperatura augmentarà 2 graus centígrads de mitjana, i que algunes regions, com l'Àfrica, l'Àrtic i els grans deltes de l'Àsia, patiran la falta d'aigua i d'aliments, així com fortes inundacions. Segons els experts, si la temperatura augmenta, també en resultaran afectats els sistemes ecològics, i almenys un 20% de les espècies animals i vegetals estaran amenaçades d'extinció. Tot plegat afectarà els recursos i mitjans naturals i les espècies vives, però també l'agricultura, la salut, l'hàbitat i l'economia.

Davant d'aquest panorama, el primer ministre belga, Guy Verhofstadt, encarregat d'obrir la cimera del grup intergovernamental d'experts sobre el clima, avisa: "Els polítics hauran de prendre mesures impopulars a tots els països." És l'única manera d'evitar que es produeixin els efectes devastadors que aventuren els experts.

Uns 400 delegats de 190 països negociaran en aquesta trobada els termes d'un informe sobre el canvi climàtic elaborat per més d'un miler d'investigadors durant cinc anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut