Marbella

Aznar va comprar un dúplex en un edifici d'una urbanització de Marbella que ara s'ha declarat il·legal

L'àtic de 200 metres quadrats situat en una exclusiva urbanització de Marbella que l'expresident José María Aznar va comprar el setembre de 2005 ha estat declarat il·legal per l'actual gestora de la ciutat. La promotora va obtenir el permís d'obres basant-se en un pla urbanístic aprovat per Jesús Gil però que no ha entrat mai en vigor. Ara els serveis jurídics de l'Ajuntament de Marbella estudien les mesures que cal prendre. La família Aznar ha assegurat que no hi ha irregularitats en l'operació de compra.

Actualitzat
La llicència d'obra per construir l'immoble on l'expresident i la seva dona Ana Botella van comprar el dúplex es va concedir d'acord amb el pla general d'obres i urbanisme del 1998, una normativa que no ha estat mai vigent. L'únic informe positiu de l'edifici va ser la llicència de primera ocupació, concedida per l'exregidora Marisol Yagüe, ara imputada en el "cas Malaya". Aquesta llicència, però, anava acompanyada de diversos informes negatius dels tècnics d'Urbanisme en els quals s'indicaven irregularitats, com la manca d'un vial que connectés la urbanització amb les àrees pròximes o un accés d'edificabilitat als àtics.

Tot i això l'immoble va tirar endavant i es va posar a la venda. Ara, la gestora que governa a Marbella ha decidit incloure'l al llistat de construccions il·legals. La comissió encarregada d'aquest tema ja ha iniciat els expedients sancionadors contra la promotora i ha notificat la situació als propietaris dels pisos afectats. Segons el màxim responsable de la gestora de la ciutat, Martín Reyes, no es descarta obrir un expedient que obligui a restablir la legalitat a la zona o una multa econòmica a l'entitat promotora.

Fonts pròximes a Aznar han assegurat que quan l'expresident va comprar l'àtic aquest habitatge era "legal" i han ressaltat que ha estat l'actual gestora que dirigeix l'Ajuntament qui ha decidit modificar aquesta situació. També han afirmat que quan es va fer la compra l'immoble comptava amb llicència d'obres i de primera ocupació i que figurava lliure de càrregues al Registre de la Propietat.

L'àtic de la luxosa urbanització Hoyo 15 de Marbella és la segona casa que Aznar i Botella es compren a la Costa del Sol des de que van abandonar La Moncloa.
Anar al contingut