Ayuso pacta amb Vox els pressupostos i acorda rebutjar totes les esmenes de l'esquerra
La presidenta de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, i la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, el setembre (Europa Press)
Madrid

Ayuso pacta amb Vox els pressupostos i acorda rebutjar totes les esmenes de l'esquerra

L'acord a la Comunitat de Madrid per al 2022 inclou auditar les subvencions dels últims anys i alliberar sòl públic per fer habitatges per a gent jove

RedaccióActualitzat

El govern d'Isabel Díaz Ayuso ha pactat amb el partit d'extrema dreta Vox el suport als pressupostos de la Comunitat de Madrid per al 2022.

Ho ha confirmat aquest dimarts la presidenta del govern regional, que ha assegurat que és un acord que "reforça la Comunitat de Madrid en el moment més necessari":

 

L'acord l'havia anunciat a primera hora la presidenta de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, en una roda de premsa en què ha dit que "no compleix totes les expectatives però és satisfactori".


Rebutjar les esmenes de l'esquerra

Segons ha dit Monasterio, l'acord inclou el compromís de votar en contra de totes les esmenes als pressupostos que presentin tant el PSOE com Unides Podem i Més Madrid:

"Amb aquest acord el govern es compromet a no arribar a cap acord total ni parcial amb els altres grups, i de la mateixa manera Vox es compromet a no donar suport a cap de les esmenes a la totalitat ni esmenes parcials presentades pels altres grups presents a l'Assemblea."

"Que l'esquerra perdi qualsevol esperança d'entrar a Madrid."

La presidenta de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, aquest dimarts (Europa Press)

2 anys de pressupostos prorrogats

El debat parlamentari per aprovar els pressupostos està previst per al 21 i el 22 de desembre, però les esmenes a la totalitat es votaran aquest dijous.

La Comunitat de Madrid funciona amb pressupostos prorrogats des de fa 2 anys. Els últims aprovats van ser el 2019 quan el president era Ángel Garrido, llavors encara pel PP, abans de fer el pas a Ciutadans.


Sòl públic per a habitatges joves

Les mesures estrella que Vox s'atribueix en l'acord són avançar en la gratuïtat "total" de l'educació dels 0 als 18 anys, i dedicar "tot el sòl públic" i avals perquè els menors de 35 anys es comprin pisos.

També fiscalitzar els pressupostos dedicats als menors no acompanyats i combatre l'avortament i l'eutanàsia amb "suport econòmic a les adolescents embarassades i a les cures pal·liatives".

Suprimir organismes

Altres mesures són auditar totes les subvencions atorgades per la Comunitat els últims 4 anys, o reduir un 10% les despeses de promoció del govern, i també un 10% del finançament públic de Telemadrid.

El document de l'acord, signat per Monasterio i el conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, Javier Fernández-Lasquetty, inclou el compromís d'analitzar la supressió d'organismes que es consideren duplicats o innecessaris.

Ha quedat fora de l'acord una de les exigències principals de Vox, que és la derogació de les lleis de protecció del col·lectiu LGTBIQ+.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, del PP, aquest dilluns a Madrid (Europa Press)

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridIsabel Díaz AyusoVox
Anar al contingut