Apple encara no ha donat detalls de si estendrà l'especificació a més països, a banda de la UE (Reuters / Mike Segar)

Apple admet que "no té més remei" que incloure el carregador universal en els iPhone

La normativa de la Unió Europea unificarà els carregadors dels dispositius mòbils a partir de finals del 2024

Redacció/Agències

Apple confirma que complirà, a contracor, la nova legislació europea que unifica tots els carregadors en un de sol, el model USB tipus C. És el que s'imposarà a la majoria de dispositius electrònics portàtils a partir de finals del 2024.

El port exclusiu d'iPhone, el Lightning, ja no es comercialitzarà en el mercat europeu, però podrà seguir-se venent en altres països.

L'obligatorietat d'incorporar aquest port USB-C afecta els smartphones que es comercialitzin en els països membres de la Unió Europea. La normativa tenia en el punt de mira companyies com Apple, que ja han reconegut que s'hi hauran d'adaptar.

El vicepresident de Màrqueting de la companyia, Greg Joswiak, ha declarat el següent a la conferència Tech Live de The Wall Street Journal:

"Òbviament, ho haurem de complir. No tenim més remei. Pensem que l'enfocament hauria estat millor si el govern no fos tan prescriptiu".

El carregador únic servirà per als dispositius portàtils, com telèfons mòbils, ordinadors, tauletes, càmeres digitals o auriculars, que hauran d'estar equipats amb un port de càrrega USB tipus C.

Joswiak no ha avançat quan presentarà aquest carregador adaptat amb la marca Apple ni tampoc si estendran aquesta especificació a més mercats, a banda de l'europeu.

El Parlament Europeu va ratificar la mesura fa tres setmanes, després d'un procés llarg de negociacions. Els vint-i-set ja han aprovat la nova normativa i han complert l'últim tràmit. Només faltarà que entri en vigor.

La unificació permetrà als consumidors europeus estalviar-se fins a 250 milions d'euros l'any en compres de carregadors innecessaris.

L'eurodiputat Alex Agius Saliba i la vicepresidenta de la CE, Margrethe Vestager, celebren l'aprovació de la normativa


Un objectiu de fa més d'una dècada

La Comissió Europea impulsa aquest acord des de l'any 2009, quan es va arribar a un acord voluntari amb els principals fabricants de dispositius mòbils que va permetre reduir de trenta a tres els carregadors existents: l'USB 2.0 micro B, l'USB-C i el Lightning, exclusiu d'Apple.

El pacte va caducar el 2014 i el setembre del 2021 l'executiu comunitari va llançar la nova proposta.

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaAppleTecnologia
Anar al contingut