Arrasate

Allotjats en hotels 50 veïns després que uns desconeguts calcinessin una caixa d'estalvis del seu edifici

Els veïns d'un edifici d'Arrasate han hagut de ser desallotjats després que uns desconeguts han calat foc a un caixer automàtic que hi ha a la planta baixa del bloc. Segons el Departament Basc de l'Interior, els atacants van col·locar un artefacte compost per aerosols i benzina cap a la mitjanit a la sucursal de La Caixa situada al carrer Jokin Zaitegi. Les flames han calcinat l'oficina i han generat una columna de fum. Una cinquantena de veïns han hagut de ser allotjats en tres hotels. L'alcalde de la localitat guipuscoana, Ignacio Lakuna (PNB), ha dit que un acte com aquest és "producte de la demència".

Actualitzat
Lakunza ha explicat que el foc ha obligat a evacuar tres portals sencers del bloc, els veïns del qual han hagut de ser allotjats en dos hotels d'Arrasate i en un altre d'Eskoriatza. El cap de la Policia Local, José Luis Etxeberria, ha dit que els residents dels números 3 i 5 podran tornar als seus domicilis entre avui i demà, però no pas els del número 4, que trigaran diversos dies a fer-ho. El problema, han afegit les fonts, no és a l'estructura de l'edifici, que no ha quedat danyada, sinó a les instal·lacions de gas, que impedeixen l'ús de la calefacció.

El Departament de l'Interior ha indicat que els agressors van col·locar un "artefacte mixt" cassolà compost per aerosol i benzina que ha provocat l'incendi i que, segons l'edil, ha calcinat "totalment" l'entitat bancària. Tècnics de l'Ertzaintza i de la Policia Municipal estan revisant la zona per mirar que els veïns puguin recollir algunes pertinences. Tres dotacions de bombers s'han desplaçat a la zona per sufocar les flames i s'hi han estat durant quatre hores.

Mitja hora després d'aquest atac, han llançat més còctels Molotov contra dues entitats bancàries de la mateixa localitat. En aquestes els danys han estat mínims.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut