L'exministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos, i el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Ahmed Masa'deh, signen el con…
Signatura del conveni per posar en marxa la seu de la Unió per la Mediterrània a Barcelona. (Foto: ACN)
El Caire

Ajornada la cimera de la Unió per la Mediterrània prevista a Barcelona

La cimera de la Unió per la Mediterrània convocada pel 7 de juny a Barcelona s'ha ajornat fins al novembre, segons ha informat el portaveu de la presidència d'Egipte en un acte a Atenes. Segons el portaveu, Suleiman Awad, la reunió s'ha posposat per permetre que avancin les negociacions indirectes entre israelians i palestins, amb la mediació dels Estats Units. La decisió s'ha pres després de les consultes del president egipci, Hosni Mubarak, amb el president francès, Nicolas Sarkozy, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. La cimera, que havia d'aplegar els caps d'estat de 43 països de la UE i de la riba del Mediterrani, era un dels principals actes de la presidència espanyola de la Unió Europea.

Actualitzat
Els últims dies la premsa israeliana havia posat en dubte l'assistència de països com Síria i Egipte a la cimera. Els mitjans israelians van publicar que Damasc i el Caire boicotejarien la trobada si s'hi confirmava la presència del ministre d'Afers Estrangers israelià, Avigdor Lieberman.

Ni Síria ni Egipte van confirmar el boicot, i la Lliga Àrab sí que va anunciar que aniria a Barcelona, però es van estendre els dubtes sobre la representació que hi hauria a la cimera. Segons la presidència egípcia, l'ajornament també garantirà la "major participació possible" a la cimera.

Precisament, el Parlament Europeu ha demanat aquest mateix dijous des d'Estrasburg que els 43 països de la Unió per la Mediterrània fessin tot el possible per salvar la cimera. 

Des del març, el Palau de Pedralbes de Barcelona és la seu del secretariat de la Unió per la Mediterrània. 
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut