L'independentista queda absolt i l'ultra ha estat condemnat a 2 anys de presó (Europa Press/David Zorrakino)

Absolen un independentista que va deixar cec d'un ull un exlegionari la Diada del 2020

Consideren provat que l'home va actuar en defensa pròpia, perquè l'ultra l'havia agredit prèviament, i condemnen l'exlegionari a 2 anys de presó

Redacció / ACNActualitzat

La justícia ha absolt un independentista que va deixar sense visió d'un ull un exlegionari l'any 2020. A principis de juny, durant el judici que es va fer a l'Audiència de Barcelona, la Fiscalia li demanava quatre anys de presó. Ara, però, han resolt que va actuar en defensa pròpia. En canvi, condemna a dos anys de presó l'ultra per amenaces.

Els magistrats consideren provat que l'independentista tornava a casa tranquil·lament amb la seva dona i una estelada al coll, després de la celebració de l'11 de setembre a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

Un home amb samarreta de la Legió i símbols clars d'extrema dreta els va increpar. Li va dir: "El de la bandereta, vine aquí i treu-te aquesta bandera. Et mataré."

La parella va accelerar el pas i va voler marxar, però l'agressor els va perseguir i li va donar una empenta per l'esquena a ell, que va reaccionar girant-se i clavant-li un cop de puny. Els vidres de les ulleres que duia l'exlegionari es van trencar i la lesió li va afectar la visió.

La sentència insisteix que l'independentista no va utilitzar cap instrument perillós i que havia intentat no entrar en conflicte. Per això descarten la presó que demanava la Fiscalia i també els 100.000 euros d'indemnització per a l'ultra.

En canvi, a l'exlegionari li imposen la pena màxima per amenaces amb l'agreujant de motius discriminatoris per la ideologia de la víctima i el condemnen a dos anys de presó.

La formació Alerta Solidària, que ha exercit la defensa de l'agredit, en el seu moment ja va considerar que es tractava d'un cas de legítima defensa. Ara, s'ha felicitat per la sentència:

ARXIVAT A:
IndependènciaJudicialFeixisme
Anar al contingut