Madrid

Aznar diu que la corrupció "és un càncer intolerable" en l'obertura de la convenció del PP

En referència a Catalunya, Aznar ha declarat que s'ha de fer una política nacional clara i que la llei ha d'anar contra qui vulgui trencar la unitat i la convivència

RedaccióActualitzat

José María Aznar ha intervingut a la convenció nacional del Partit Popular i s'ha convertit en el gran protagonista de la jornada. La convenció ha coincidit amb la sortida de la presó l'extresorer de PP Luis Bárcenas, cosa que ha incomodat el partit perquè havien preparat la trobada com a trampolí cap a les eleccions municipals i autonòmiques. Tenien com a tema estrella la recuperació econòmica, i ara Bárcenas els pren bona part del protagonisme mediàtic.

L'expresident del govern espanyol José María Aznar, en un discurs molt preparat, ha fet referència precisament a la corrupció i ha declarat que aquesta no és més que "un càncer que no es pot tolerar". Ha afegit al respecte que tothom ha de respondre dels seus actes i ha conclòs que ell només es pot defensar a si mateix, deixant clara la guerra oberta que hi ha entre marianistes i aznaristes dintre del partit.

Ha aprofitat per fer una preguntar a l'aire: On és el PP? Una pregunta que ha anat acompanyada d'altres qüestions, com que el partit potser havia de fer alguns aclariments.

Referint-se a Espanya, Aznar ha dit: "Espanya necessita més Partit Popular, més Estat, més nació, i més unitat. Necessita més determinació contra els que volen acabar amb ella. Més estat de dret i més llei, més reformes i més confiança, necessita creure més en les seves pròpies forces". Referent a Catalunya, ha aprofitat per fer una "crida a la unitat" i ha declarat que no s'havien d'acceptar ni secessionismes ni xantatges. "S'ha de fer una política nacional clara. Llei contra qui vol trencar la convivència i llei, també, contra qui la ha dinamitat", ha dit. L'expresident espanyol també ha llançat aquest avís:

"Ningú pot plantejar un pols a la democràcia sense que això tingui conseqüències"

Aquest vespre tancarà l'acte la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal.

Al llarg de la jornada han intervingut, entre d'altres l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella i la presidenta del partit a la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre que ha definit de crític el moment que està vivint la política espanyola entre el "desafiament secessionista català" i l'aparició de la formació política de Pablo Iglesias, "Podem".

El número 3 del partit Carlos Floriano s'ha negat a parlar del tema Bárcenas quan ha estat preguntat pels periodistes abans de la convenció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut