El cafè Al Furat de Balad, a Iraq, on s'ha produït el tiroteig (Reuters)
El cafè Al Furat de Balad, a Iraq, on s'ha produït el tiroteig (Reuters)
Balad, Iraq

16 persones moren en un atemptat de DAESH a una penya madridista a Iraq

Tres homes armats han obert foc contra un grup de joves que eren al cafè Al Furat, seu de la penya del Reial Madrid a la ciutat iraquiana de Balad

Actualitzat

Tres homes armats han disparat contra un grup de joves que hi havia a la cafeteria Al Furat, seu de la penya madridista de la ciutat de Balad, a Iraq. El tiroteig ha causat la mort de 12 joves i n'ha ferit 25 més. Després de l'atac, les forces de seguretat han tancat les sortides de la ciutat i han iniciat una operació de cerca dels assaltants. En el transcurs de l'operació, un home s'ha fet explotar amb un cinturó bomba en un mercat pròxim i ha matat a dos policies i dos membres de la Multitud Popular, la milícia xiïta progovernamental.

L'atemptat ha estat reivindicat per DAESH.

El govern espanyol ha condemnat els fets a través d'un comunicat del Ministeri d'Afers Exteriors, on ha assenyalat que és un acte "abominable ja que l'objectiu dels terroristes eren civils que estaven seguint un esdeveniment esportiu". També han donat el condol a les famílies dels morts i ha desitjat una ràpida recuperació dels ferits.

Balad, una ciutat situada a la província del Saladí, és de majoria xiïta i mai ha estat ocupada per l'autoanomenat Estat Islàmic. L'EI va conquerir àmplies zones de la província de Saladí l'estiu del 2014, i hi va proclamar el califat, però fa un any i mig van aconseguir expulsar-los de la majoria de les regions.

El passat 11 de maig, DAESH ja va matar més de 90 persones i en va ferir 161 en un triple atemptat en tres barris de Bagdad -dos de majoria xiïta i un de sunita-, en una de les jornades més sanguinàries dels últims mesos a l'Iraq, país que s'enfronta a una cruent guerra contra l'Estat Islàmic.

Anar al contingut