Damasc

Els rebels sirians anuncien la batalla final per la presa de Damasc

El portaveu dels rebels sirians ha anunciat que han llençat "la batalla per l'alliberament de Damasc", i que els combats no s'aturaran fins a la caiguda de la capital. Els combats s'han extés per gairebé tota la ciutat.

RedaccióActualitzat
El portaveu dels rebels sirians ha anunciat que han llençat "la batalla per l'alliberament de Damasc", i que els combats no s'aturaran fins a la caiguda de la capital. Els combats s'han extés per gairebé tota la ciutat i s'han escoltat tres de metralladora al centre, davant de la seu del Banc Central. Fonts rebels han dit que han tombat un helicòpter del règim en una barri de la capital.

Israel, país amb el que Síria està teòricament en guerra, ha anunciat que el règim sirià havia retirat part de les tropes que mantenía a la fronteria israeliana del Golan per usar-les en la lluita contra els rebels a Damasc.


El contagi de la violència a gairebé totes les zones del país ha portat el Comitè Internacional de la Creu Roja a declarar l'estat de guerra civil al país. El seu portaveu, Hicham Hassam, s'ha referit als combats sirians com "un conflicte armat no internacional al país", la qual cosa vol dir que, a partir d'ara, els bàndols enfrontats estaran sotmesos a les Convencions de Ginebra i podrien ser perseguits per crims de guerra.

Mentrestant, en el terreny diplomàtic, el ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha afirmat que s'han d'obligar totes les parts a acabar amb les hostilitats de manera simultània, abans de reunir-se amb l'enviat especial de l'ONU a Síria, Kofi Annan.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut