Barcelona

L'atur es conté a Catalunya i només creix de 111 persones al novembre

L'atur pràcticament no ha pujat a Catalunya al novembre. Només ha crescut de 111 persones, de manera que, l'últim mes, l'atur s'ha mantingut estable. Ara hi ha prop de 616.000 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació, segons ha informat el Ministeri de Treball. Per sectors, l'atur ha crescut als serveis, però ha baixat a la indústria, la construcció i l'agricultura. I per demarcacions, on més ha augmentat l'atur és a Girona i també a Tarragona, mentre ha disminuït a Lleida i Barcelona.

RedaccióActualitzat
Al conjunt de l'estat espanyol, són 4,4 milions de persones les que actualment figuren a les llistes de l'atur. Al novembre, se n'hi han afegit gairebé 60.000.

L'atur ha pujat en setze comunitats autònomes, especialment a les Balears, on s'ha enfilat quasi un 12%, però en canvi, ha caigut una mica a Madrid (0,81%) i a la ciutat autònoma de Melilla, on s'ha reduït un 7,56%.

A més de la forta pujada de la desocupació a les Balears, l'atur també ha pujat a La Rioja, Galícia, Astúries, Cantàbria, les Canàries, Aragó, Navarra i Múrcia, amb alces d'entre el 5% i el 2%.

També puja, però menys, a Castella i Lleó, el País Basc, Extremadura, Andalusia, Comunitat Valenciana i Ceuta.

Per la seva banda, percentualment, a Catalunya, l'atur només puja un 0,02%, l'alça més petita a tot Espanya.

No obstant això, cal tenir en compte que en l'últim any, Catalunya ha encapçalat els increments de l'atur amb 51.128 persones; només té al davant Andalusia, amb més de 60.000 persones, i al darrere hi té el País Valencià (30.000) i Madrid (23.000).






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut