ESPANYOL

Manolo González: "N'estic convençut: l'Espanyol pot pujar directe"

L'entrenador blanc-i-blau pronostica a TV3 un triomf a Valladolid i una recta final guanyadora

Oriol VidalActualitzat

Visió vencedora. A les portes de les quatre últimes jornades, Manolo González ha emès un missatge optimista en una entrevista a TV3. El tècnic blanc-i-blau confia plenament que l'ascens directe encara és possible:

"N'estic convençut. L'equip està fort mentalment i confia i vol l'ascens. Si guanyem a Valladolid, la visió d'aquí a final de temporada canvia totalment. D'estar fotuts passaríem a fer un cop anímic. Tindríem el goal-average guanyat amb ells i el Leganés. Al Zorrilla volem punts urgents que ens donin, en classificació i en moral, una empenta. Per a nosaltres seria un descans molt gran pujar per la via ràpida i no via play-off, tot i que els cops han fet l'equip més fort."

Per aconseguir-ho, Manolo no para de revisar la seva pissarra. Tot i mostrar bons plans de partit i bones intencions en el joc, el seu Espanyol mossega menys: tan sols set gols en vuit jornades:

"Estem intentant trobar aquest punt d'encert en els últims metres que ens ha faltat en els últims empats. També la pilota aturada és un factor que hem de millorar. Insistirem en la idea. Hi deixarem la pell."

El repte de l'ascens de l'Espanyol l'està vivint com una obsessió. L'entorn recorda que el club està a les portes del pitjor moment de la seva història o que molts treballadors poden anar al carrer en cas de descens:

"Mirem d'aïllar-nos de tot i fer el que podem, que és treballar i trobar solucions. Tinc la sort que a casa entenen la meva feina, perquè no paro de donar-hi voltes. A banda que estic al club des de les 8 del matí fins a les 6 de la tarda, després ho segueixo analitzant tot plegat."

I els joves del filial, que coneix prou bé... no podrien aportar un plus o, almenys, respostes diferents?

"A veure: contra l'Sporting, sense anar més lluny, Gastón va ser titular, i a la represa va entrar Antoniu Roca. Hem de tirar d'aquests jugadors amb criteri: per exemple, posar Roger per Gragera o per Aguado, que estan rendint bé, no té gaire sentit. És una política que s'ha de fer amb cap i conseqüència."

Convençut de la comunió amb l'afició fins al final, Manolo espera que s'acompleixi la profecia de Braithwaite, que dimecres pronosticava l'ascens amb un golejador misteriós:

"És significatiu que no es posi ell com el que marca el gol. I és que tant és qui el faci. Que pugem com sigui, que pugem com toca i que l'Espanyol estigui on es mereix, a Primera Divisió."

 

L'entrevista sencera, aquí:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut