Un operador de càmera als Jocs de Rio (Reuters)
Un operador de càmera als Jocs de Rio (Reuters)
Jocs Olímpics

Els béns de la televisió olímpica de Rio, embargats a causa de presumptes irregularitats en matèria laboral

La política de contractació laboral d'Olympic Broadcast Services ha aixecat les sospites de les autoritats de Rio de Janeiro

Actualitzat

Tots els béns d'Olympic Broadcast Services al Brasil, l'empresa encarregada de servir el senyal de televisió dels Jocs Olímpics de Rio a tot el món, han estat embargats per ordre d'un jutge. Amb aquesta mesura l'autoritat judicial vol assegurar el pagament de compensacions als treballadors contractats presumptament de forma irregular.

Segons el Ministeri Públic de Rio, OBS va contractar com si fossin empreses prop de 2.000 persones per no haver de pagar les seves prestacions laborals. Cada una d'elles va haver de constituir la seva empresa per firmar contractes de prestació i serveis que els obligaven a treballar més de 10 hores diàries mentre l'encarregada de les retransmissions esportives estalviava en hores extres i festives, i en salaris addicionals.

El representant legal d'OBS ha reconegut que l'empresa, amb seu a Espanya, no va firmar contracte de feina amb cap brasiler, només amb altres empreses. Entre els béns embargats hi ha unitats mòbils, equips d'emissió i edició d'imatges i so, i recursos en comptes bancaris al Brasil.

 

Anar al contingut