El maig comença sense canvis: amb ruixats, núvols i estones de sol

Pendents del temps durant la tarda per l'arribada de ruixats intensos

Néstor GómezActualitzat

"Al maig cada dia un raig". El nou mes arriba amb temps insegur, sobretot durant la segona meitat del dia, quan les nuvolades es desenvoluparan amb rapidesa i descarregaran ruixats intensos. Tot i així, la tendència del temps és a guanyar estabilitat de cara a divendres i dissabte, quan el sol lluirà amb més energia i les temperatures remuntaran.

Dia de cúmuls i ruixats, Abel i Ada (imatge d'arxiu)

Un matí per aprofitar, una tarda per mirar els núvols

A mig matí arribarà una línia de núvols que deixarà noves precipitacions al vessant sud del Pirineu occidental, amb ruixats que s'intensificaran al prelitoral durant el migdia i que després descarregaran amb ganes al Pirineu oriental.  A les comarques de Girona les precipitacions seran localment intenses  i persistiran durant la nit següent.

Ambient suau

No farà gens de fred a primera hora del dia enlloc del país amb una pujada molt lleugera de les temperatures a la meitat oest del país. Les màximes, en canvi, baixaran entre 2 i 4 graus a les Terres de l'Ebre i fins a 6 graus a la Vall d'Aran, mentre que fora d'aquestes zones variaran poc respecte als valors de dimarts. Les màximes més altes del dia rondaran els 20 ºC al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

I els propers dies...

Dijous baixaran les temperatures en un dia de sol i de ruixats només al Pirineu i a les comarques de Girona. Divendres serà un dels dies més tranquils i assolellats de la jornada amb una clara recuperació de les temperatures. I el cap de setmana, temps força estable amb temperatures una mica per sobre dels valors normals dels primers dies de maig.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut