Alumnes escrivint en una classe
Alumnes escrivint en una classe
Madrid

Una família perd la primera sentència pels 6.000 euros per escolaritzar en castellà

El Constitucional ja va anul·lar els articles de la LOMCE sobre aquesta subvenció inclosa a la llei Wert

RedaccióActualitzat

Primera sentència contra una família que reclamava a la Generalitat els 6.000 euros que la llei Wert establia per a l'escolarització en castellà. Per primera vegada, un tribunal ordinari ha rebutjat que el govern català hagi de pagar aquests diners.

Segons ha avançat "El Nacional", el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha donat la raó al govern català en el contenciós que manté per l'anomenada llei Wert, la reforma educativa que va impulsar l'aleshores ministre del PP.

El TSJM s'ha pronunciat sobre el cas a partir de la família d'una nena escolaritzada en una escola privada d'Alella.

La Generalitat acusa la família de frau, ja que havia matriculat la criatura directament i voluntàriament en aquesta escola trilingüe quan vivien a Sant Pol de Mar, i no a conseqüència que no tingués prou castellà a l'escola pública.

El tribunal no entra en el fons de la qüestió sinó que recorda que el Constitucional va declarar nuls els articles de la LOMCE sobre aquesta compensació. Per això dona la raó a la Generalitat i estableix que no està obligada a pagar els 6.000 euros. 

Tot i la decisió del TC, l'advocacia de l'Estat va continuar reclamant la compensació apel·lant a l'obligació de les comunitats autònomes de garantir l'ensenyament en les llengües oficials.  

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut