La vacuna de la grip, "més important que mai" per Salut en plena segona onada de Covid
La vacunació s'obre a totes les persones de menys de 60 anys (EFE/Ballesteros)

Dificultats per trobar cita per vacunar-se de la grip davant l'augment de peticions

Salut assegura que en els pròxims dies s'aniran obrint més hores per poder atendre totes les peticions, que ara ja estan obertes a tota la població

Actualitzat

Els contagis per virus respiratoris, sobretot per grip, continuen augmentant. Hi ha més circulació dels virus que l'any passat, però és semblant als anys anteriors a la pandèmia, tot i que encara no s'ha arribat al pic. El que està per sobre de l'esperable són la quantitat de pneumònies i, per contra, baixen les infeccions entre els infants que per primer any s'han vacunat.

Salut ha obert la vacunació de la grip i la covid a tothom, tingui l'edat que tingui. A partir d'aquest dimarts ja es pot demanar hora per vacunar-se a través de La Meva Salut, de la web de programació o demanant-ho directament al CAP.

Els últims dies han crescut les peticions i en alguns centres sanitaris costa trobar cita. A més, el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells ha explicat aquest dimarts que hi ha hagut alguna "incidència puntual" per demanar cita, però que ja s'hauria solucionat.

En els pròxims dies s'espera que s'ampliï el servei per atendre la demanda. 
 

Augmenta la demanda de cites

Aquest augment dels contagis ha fet que les peticions per vacunar-se hagin crescut els últims dies i ara, en alguns centres, costa més trobar cita, o directament no n'hi ha.

Als usuaris també se'ls proposa anar a l'únic punt de vacunació poblacional que queda obert, que és el de Lleida.

En els pròxims dies, i després d'obrir la vacunació a tota la població --i no només als majors de 60 anys i col·lectius de risc--, s'està redimensionant el servei per oferir més hores per atendre les peticions de vacunació. 
 

Evitar ingressos i complicacions

El conseller Manuel Balcells anunciava aquest dilluns la utilitat que tota la població es vacuni, en una entrevista a "Els matins" de TV3

"Obrim a tothom la vacunació de la grip i de la covid perquè no hem arribat al pic i perquè després hi ha rèpliques. És útil vacunar-se perquè estalvia ingressos i estalvia complicacions."

Des de l'inici de la campanya i després de les crides a la vacunació, com les que feia la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, no s'ha arribat a les xifres desitjades d'immunitzacions. Això ha contribuït a la gran transmissió dels virus de la grip i la covid i de l'augment dels casos durant les festes de Nadal.

El conseller recordava que "dos terços de les persones que ingressen avui a l'hospital són persones que no s'han vacunat. Per tant, les persones de més de 60 anys, les persones amb factors de risc, encara val la pena que es vacunin, i també les persones de menys de 60 anys".

Salut preveu que el pic de les infeccions arribi la setmana que ve, i considera que encara es pot pal·liar amb mesures com aconseguir més població vacunada i incentivar l'ús de la mascareta, que des de dilluns torna a ser obligatòria als centres sanitaris i sociosanitaris.

 

ARXIVAT A:
SalutVacunesCovid-19
Anar al contingut