Fins avui era obligatori l'ús de mascareta a farmàcies, dentistes i centres sociosanitaris
Fins avui era obligatori l'ús de mascareta a farmàcies, dentistes i centres sociosanitaris

Les mascaretes deixen de ser obligatòries a farmàcies, hospitals i centres sociosanitaris

El Consell de Ministres de dimarts vinent ha d'aprovar la mesura després que l'hagin acordat aquest divendres Sanitat i els responsables de les comunitats autònomes

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest divendres retirar l'obligatorietat de portar mascareta a hospitals, centres de salut i sociosanitaris i farmàcies o dentistes. A partir d'ara seran d'ús recomanat, especialment quan hi hagi símptomes d'infecció respiratòria.

S'ha acordat en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Tots els consellers autonòmics s'han mostrat d'acord amb la mesura. 

A partir d'ara, l'ús de la mascareta als centres sanitaris, farmàcies o dentistes passa a ser una recomanació i no una obligació. La decisió s'ha pres tres anys després que es va imposar l'ús obligatori de la mascareta en tots els àmbits amb la irrupció de la pandèmia de la covid el març del 2020.

La decisió s'ha pres després d'escoltar l'informe tècnic dels experts del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), liderats pel doctor Fernando Simón

La mesura entrarà en vigor després que l'aprovi el Consell de Ministres i es publiqui al BOE. Es preveu que l'executiu tracti l'assumpte en el consell ordinari de dimarts vinent.

En les darreres setmanes, tant la societat científica com els responsables de Sanitat del Ministeri i de diverses comunitats autònomes s'havien mostrat favorables a la retirada de l'ús obligatori de la mascareta en àmbits sanitaris.

Fins ara, la mascareta era obligatòria a centres sanitaris i de serveis com hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció humana assistida i centres d'atenció especialitzada. També eren obligatòries a les farmàcies i a les residències de gent gran o sociosanitaris.

La decisió presa aquest divendres al Consell Interterritorial de Salut arriba quatre mesos i mig després que el Consell de Ministres eliminés l'ús obligatori de la mascareta en el transport públic.

 


 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Covid-19
Anar al contingut