Dos avions a l'Aeroport JFK, amb la ciutat de Nova York al fons (Reuters / Eduardo Munoz)
Dos avions a l'Aeroport JFK, amb la ciutat de Nova York al fons (Reuters / Eduardo Munoz)
Washington

Ja no caldrà estar vacunat de la covid per viatjar en avió als Estats Units

L'11 de maig acaba el requisit de presentar un certificat de vacunació per als viatgers adults que hi arribin en avió i els funcionaris federals

RedaccióActualitzat

Una de les poques restriccions per la pandèmia que quedaven vigents als Estats Units s'acabarà la setmana que ve. L'11 de maig es posa fi a l'obligació d'estar vacunats per als viatgers internacionals de més de 18 anys que hi arribin en avió i també per a funcionaris i persones que treballin per al govern nord-americà.

El final de l'obligació d'estar vacunat coincideix amb la fi de l'emergència de salut pública per coronavirus que la Casa Blanca va decretar el gener de 2020, encara amb Donald Trump al poder. "Estem en una fase diferent", assenyala l'administració Biden.

"Des del gener del 2021, les morts per covid-19 han disminuït un 95% i les hospitalitzacions han baixat gairebé un 91%" i, en l'àmbit mundial, les defuncions per coronavirus se situen actualment en "els nivells més baixos des de l'inici de la pandèmia", especifica la Casa Blanca en un comunicat.

Un avió s'enlaira de l'aeroport internacional de Los Angeles
Un avió s'enlaira de l'aeroport internacional de Los Angeles (Reuters / Mike Blake)

Els Estats Units van posar el requisit d'una prova de vacunació i un test negatiu de covid per als passatgers que hi arribessin amb avió el novembre de 2021. L'objectiu era "frenar la propagació de noves variants" que ingressessin al país.

El mes de juny passat, l'administració Biden va aixecar l'obligació de presentar un test negatiu de covid per als viatgers que arribessin en avió als Estats Units, però va mantenir el requisit de vacunació.

Biden va anunciar el setembre de 2021 la intenció d'obligar a vacunar-se els funcionaris federals i els treballadors de grans empreses privades, una mesura que es va aprovar al novembre i va entrar en vigor el gener de 2022. Pocs dies després, el Tribunal Suprem va tombar la vacunació obligatòria a les grans empreses.

Biden, posant-se un recordatori de la vacuna el mes d'octubre passat
Biden, posant-se un recordatori de la vacuna el mes d'octubre passat (Reuters / Jonathan Ernst)

Defensa de la vacunació

La Casa Blanca reivindica que l'estratègia de vacunació ha permès "garantir la seguretat dels treballadors" i insisteix que immunitzar-se continua sent "una de les eines més importants per avançar en la salut i la seguretat":

"Els nostres requisits de vacunació contra la covid-19 han reforçat la immunització a tot el país i la nostra campanya de vacunació més àmplia ha salvat milions de vides."

Als Estats Units, prop de 270 milions de ciutadans han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la covid-19 i gairebé el 70% de la població, uns 230 milions, tenen la pauta completa.

Amb més d'un milió de defuncions, els Estats Units són el país del món amb més morts per la pandèmia de la covid-19, segons les dades de la Universitat Johns Hopkins.
 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsVacunesCoronavirus Covid-19Certificat Covid
Anar al contingut