Un avió de United Airlines s'enlaira a l'aeroport de Newark, Nova Jersey (Chris Helgren / Reuters)
Un avió de United Airlines s'enlaira a l'aeroport de Newark, Nova Jersey (Chris Helgren / Reuters)

Ja es pot viatjar als Estats Units, amb certificat de vacunació i test Covid negatiu

No caldrà fer quarantena un cop arribat a territori nord-americà, però s'hauran de donar dades de contacte per facilitar el rastreig en cas de contagi

Aquest dilluns, els Estats Units obren les fronteres aèries als turistes internacionals, sempre que presentin un certificat de vacunació (amb més de 14 dies de la segona dosi) i un test de coronavirus negatiu de la Covid-19, fet durant els 3 dies anteriors a la sortida del vol.

Els passatgers completament vacunats podran entrar als Estats Units des de la Unió Europea i el Regne Unit. També es podrà fer des de la Xina, l'Índia, el Brasil, Sud-àfrica i l'Iran. No s'hauran de sotmetre a cap mena de quarantena, però sí que hauran de donar dades de contacte per facilitar el rastreig en cas de contagi.

Pots consultar els requisits actualitzats per viatjar als Estats Units i a altres destinacions internacionals a la web del Ministeri d'Exteriors.

Han estat gairebé 20 mesos de prohibició d'entrada als ciutadans estrangers. El 12 de març del 2020, Donald Trump va suspendre els vols procedents de la majoria de països europeus. Era una prohibició, en principi, per 30 dies com a mesura per prevenir la propagació del coronavirus. Però la realitat de la pandèmia va fer que aquesta prohibició s'anés allargant fins avui, amb canvi de titular a la Casa Blanca inclòs.

Preveuen llargues cues als aeroports

Amb l'entrada en vigor dels nous requisits d'entrada per a viatgers que arribin en avió és molt probable que es formin llargues cues a les zones de controls de passaports a les terminals aèries.

Les autoritats nord-americanes insten els viatgers a tenir preparats els documents de viatge i els certificats de vacunació per poder-los mostrar als funcionaris de duanes sempre que els ho demanin.

La companyia aèria Delta ha registrat un augment del 450% en les reserves internacionals en les sis setmanes que han passat des que l'administració Biden va anunciar la reobertura de fronteres.

Les prolongades restriccions fixades pels Estats Units havien estat criticades pels països de la Unió Europea, on el percentatge de vacunació és superior al dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Estats UnitsCoronavirus Covid-19Aeroports
Anar al contingut