Els agents parlen amb el jove segrestat un cop alliberat
Els agents parlen amb el jove segrestat un cop alliberat (Guàrdia Civil)
La Vila Joiosa

Alliberat un noi després d'11 dies de segrest i maltractaments entre Alacant i Múrcia

Els captors, que ja són a la presó, van gravar els maltractaments per coaccionar els familiars, als quals exigien un rescat de 350.000 euros

RedaccióActualitzat

Un noi de 27 anys ha passat 11 dies segrestat entre Alacant i Múrcia, fins que la Guàrdia Civil ha aconseguit alliberar-lo. Durant el captiveri, la víctima ha patit agressions com descarregues elèctriques i pallisses.

Els segrestadors, que ja són a la presó, van gravar els maltractaments per coaccionar els familiars, als quals exigien un rescat de 350.000 euros.

La família del segrestat és qui va donar l'alerta de la desaparició del jove, el 29 de maig a la Vila Joiosa. Van explicar als agents que havien segrestat el noi feia un parell de dies i que els captors havien telefonat a un altre parent resident a Algèria per exigir-li que pagués els diners a canvi de l'alliberament.

Els agents van constatar que la víctima va desaparèixer en el trajecte des de la feina fins al domicili d'una persona coneguda amb la qual havia quedat i on ja no es va arribar a presentar.


11 dies de maltractaments

Un cop alliberat, s'ha sabut que l'havien abordat tres persones encaputxades que, a punt de pistola, el van fer entrar en un turisme. Allà mateix el van començar a agredir, fins i tot a cops de martell.

Primer el van tenir retingut en un pis del centre de Santa Pola, al Baix Vinalopó. S'hi va estar dos dies, amb vigilància permanent i lligat amb unes brides. Després el van traslladar a una casa rural d'un lloc apartat de Iecla, a Múrcia, on el van tornar a agredir amb, entre altres objectes, una pistola elèctrica Taser.

Els segrestadors van gravar els maltractaments i fins i tot van amenaçar-lo de mort per aconseguir que la família accedís a pagar els 350.000 euros, sense èxit. Mentre va durar la captivitat, gairebé no li van donar menjar.

Tot i les condicions pèssimes en què el van tenir durant el segrest, sense gairebé menjar, la víctima va poder sortir de la casa conscient i pel seu propi peu, encara que amb lesions.

En aquest vídeo es pot veure el moment del rescat i com s'enduen els primers detinguts:

 

Cinc detinguts que ja són a la presó

Finalment, el 7 de juny, la Guàrdia Civil va localitzar el lloc on estava segrestat. El van alliberar i van detenir les dues persones que el vigilaven.

Gairebé alhora, van arrestar dues persones més, que la Guàrdia Civil vincula directament amb el segrest, a Cartagena. I dimarts passat van detenir a la Vila Joiosa un cinquè sospitós d'estar-hi implicat.

Hi ha cinc detinguts pel segrest d'un jove entre Alacant i Múrcia
Hi ha cinc detinguts pel segrest d'un jove entre Alacant i Múrcia (Guàrdia Civil)

Els cinc detinguts, d'entre 19 i 28 anys, tenen antecedents per robatori, furt i apropiació indeguda. Tots han ingressat en presó preventiva després de passar a disposició judicial a Iecla, Cartagena i la Vila Joiosa. Tots estan acusats d'un delicte de segrest amb extorsió.

La Guàrdia Civil, que va batejar l'operació de rescat com a Sitdown, ha recordat la importància de denunciar fets com aquest amb la màxima rapidesa possible.

 

ARXIVAT A:
PolicialPaís Valencià
Anar al contingut