El professor, assegut d'esquena, moments abans de l'inici del judici al jutjat penal 2 de Lleida
El professor acusat d'un delicte d'abús sexual moments abans de l'inici del judici al jutjat penal 2 de Lleida (ACN/Ignasi Gómez)

Absolen l'exprofessor de Lleida acusat d'abusar d'una exalumna de 17 anys

El tribunal al·lega "anomalies descriptives" en el relat de la jove i exculpa el docent, a qui demanaven dos anys de presó

El jutjat penal número 2 de Lleida ha absolt l'exprofessor de l'institut Màrius Torres acusat d'abusar sexualment d'una exalumna que llavors tenia 17 anys. El tribunal ha considerat que falten proves que corroborin els tocaments i que el relat de la jove tenia "anomalies descriptives" que posen en dubte la fiabilitat del seu testimoni", segons ha avançat Segre i ha confirmat l'advocat de l'acusat.

L'home s'enfrontava a dos anys de presó i cinc de llibertat vigilada per uns fets que es remunten a l'agost del 2020, quan la noia va anar al pis del professor a buscar uns llibres. Després de conversar una estona, ella va dir que li feia mal l'esquena i el professor es va oferir a fer-li un massatge, durant el qual hauria aprofitat per fer-li tocaments no consentits, segons el relat de la denunciant. En canvi, l'acusat nega que abusés sexualment d'ella.

Quan es va fer públic el cas, una altra jove va declarar davant dels Mossos haver passat per una situació similar amb el mateix professor anys enrere. Per la seva banda, el Departament d'Educació el va apartar de la docència quan es va saber que l'acusat havia aconseguit una plaça de funcionari.

Ara el tribunal ha rebutjat tots els arguments acusatoris i absol el processat al·legant que no s'ha provat que la intenció de l'exprofessor no fos fer-li un massatge. La sentència no és ferma i, per tant, es pot recórrer.

 

ARXIVAT A:
Educació Agressió sexual
Anar al contingut