Marta Nieto a "Tres"
Marta Nieto a "Tres"
El terror es desperta a Sitges

"Tres" i "Visitante", amb la participació de TV3, a Sitges 2021

La 54a edició del Festival de Sitges anuncia alguns títols de la seva programació, entre els quals dues participacions de TV3: "Tres", dirigida per Juanjo Giménez, i "Visitante", debut d'Alberto Evangelio.

L'esperada "Tres", de Juanjo Giménez, (Palma d'Or a Canes i nominat a l'Oscar pel curtmetratge "Timecode") i amb la participació de TV3, serà al Festival de Sitges. La pel·lícula tindrà l'estrena mundial al Festival de Venècia (Giornate degli Autori), de l'1 a l'11 de setembre, i tot seguit formarà part del Festival de Toronto (Contemporary World Cinema), del 9 al 18 de setembre. Sitges se suma ara als festivals per on passarà el film.

Produïda per Frida Films i interpretada per Marta Nieto i Miki Esparbé, narra la inquietant odissea de C., de 39 anys, una dissenyadora de so que gaudeix de la seva feina i que passa moltes hores sola, gravant efectes de sala i wild-tracks, editant i mesclant. L'estudi és el seu últim refugi: un lloc on postergar les malmeses relacions que manté amb la seva exparella, la seva mare i els seus companys de feina. Tot i que ella encara no ho sap, C. està començant a desincronitzar-se. Com si fos una pel·lícula mal sonoritzada, el seu cervell ha començat a processar el so més tard que les imatges.

"Tres" és una producció de Frida Films en coproducció amb Manny Films, (França) i  M-Films (Lituània), que compta amb l'ajuda de l'ICAA, el Departament de Cutura de la Generalitat de Catalunya i AGADIC, i la participació de TV3, RTVE, TVG, CANAL PLUS FRANÇA, així com amb els fons de MEDIA i EURIMAGES.

"Visitante", L'òpera prima d'Alberto Evangeli, s'estrenarà l'octubre del 2021 dins de la Secció Oficial de Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. El llargmetratge, que conjuga el thriller i la ciència-ficció està protagonitzat per Iria del Río ("Les de l'hoquei"), Miquel Fernández ("Nit i dia"), Jan Cornet ("La Piel que habito") i Sandra Cervera ("Paquita Salas"). Completen el repartiment Carles San Jaime, Imma Sancho i Pep Ricart.

"Visitante" explica la història d'una noia normal en una situació extraordinària, en l'interessant univers de les realitats alternatives. Aborda temes com la maternitat o la culpa, i qüestiona les decisions que prenem en la vida.

La trama comença amb la Marga, enmig d'una crisi amb el seu marit, que decideix passar uns dies en una antiga casa del seu poble. Allà, comença a percebre fenòmens estranys que l'aterreixen: un ens invisible sembla saber moltes coses d'ella, com per exemple que ha començat una relació amb un antic company de la universitat. La Marga es queda embarassada del seu amant i el dia que vol avortar en secret l'ens no la deixa sortir de la casa. A la vora de la bogeria, descobreix un portal que la porta a una altra realitat, on el seu altre jo tracta d'avisar-la que alguna cosa terrible està a punt d'esdevenir-se en la seva vida si no pren una decisió...

El projecte ha participat en passades edicions del festival al programa de "mentoring" Producers Meet Producers, organitzat per PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i l'Ajuntament de Sitges. Així mateix, el llargmetratge també va participar en la secció Coming Soon del mateix Festival de Sitges.

"El que comença com una història intimista, aviat es converteix en un thriller fantàstic. La por pren diverses cares al llarg de la història, i la tensió i el ritme creixen fins al clímax final, on la pel·lícula fa un gir definitiu." - Alberto Evangelio

És una coproducció de Beniwood Produccions, Chester Media Produccions, Life & Pictures, i The Other Side Films amb la participació de TV3, d'IVC (Institut Valencià de Cultura), MCU (Ministeri de Cultura), Crea SGR i les televisions i À Punt Mèdia.

El certamen se celebrarà del 7 al 17 d'octubre del 2021.

Cartell de sitges 2021
Cartell de Sitges 2021
Anar al contingut