Escena de la pel·lícula "La mort de Guillem"
Escena de la pel·lícula "La mort de Guillem"
Amb participació de TV3

"La mort de Guillem", millor pel·lícula al Festival de Cinema i Televisió de León

"La mort de Guillem", dirigida per Carlos Marques-Marcet, ha rebut el Premi a millor llargmetratge al Festival de Cinema i Televisió Reino de León. El film explica la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, a Castelló, l'11 d'abril del 1993

"La mort de Guillem", amb participació de TV3, ha estat reconeguda amb el Premi a millor llargmetratge en el Festival de Cinema i Televisió Reino de León, que s'ha celebrat del 16 al 24 de juliol.

Jany Collado és Guillem Agulló, protagonista de la pel·lícula. Pablo Molinero (Guillem Agulló-pare), Gloria March (Carme Salvador-mare), Mar Linares (Betlem Agulló-germana), Bàrbara Calatayud (Carmina Agulló-germana), Xavi Giménez (Toni Montesinos), Diego Braguinsky (Virgilio Latorre), Jordi Bateller (Taxema Laullón), Carles Martínez (José María Morató) i Miguel León (Voro) completen el repartiment.

Guillem Agulló i Salvador, un jove de 18 anys militant de l'esquerra independentista i antifeixista, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11 d'abril del 1993. Destrossats, els seus pares, el Guillem i la Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i no sigui considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, d'amenaces i d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill mentre lluita per la seva memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d'una causa que ells no havien pensat mai que encapçalarien.

El film ha guanyat diferents premis com el Premi del Públic de Los Angeles Television, Script and Film Festival, que es va celebrar el 2021, tres guardons (millor llargmetratge, millor actriu protagonista, i millor guió) rebuts a la tercera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià i una llarga llista de reconeixements per al director del llargmetratge, Carles Maquès-Marcet ("10.000 km", "Tierra firme", "13 dies d'octubre", "Els dies que vindran" o "En el corredor de la muerte"), entre els quals un Goya i tres Premis Gaudí.

Escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, la ficció és una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som*Batabat Produccions, en coproducció amb TV3 i À Punt Media.

Anar al contingut