Escena de la pel·lícula "La mort de Guillem"
Escena de la pel·lícula "La mort de Guillem"

"La mort de Guillem", amb participació de TV3, premiada al Los Angeles Television, Script and Film Festival

"La mort de Guillem", la pel·lícula amb participació de TV3 i dirigida per Carlos Marques-Marcet, ha rebut el Premi del Públic al Los Angeles Television, Script and Film Festival.

El film "La mort de Guillem", amb participació de TV3, ha estat reconeguda amb el Premi del Públic de Los Angeles Television, Script and Film Festival, que s'ha celebrat del 5 al 8 de febrer. Aquest premi se suma als tres guardons (millor llargmetratge, millor actriu protagonista, i millor guió) rebuts a la tercera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià i a la llarga llista de reconeixements que ja té el director del llargmetratge, Carles Maquès-Marcet ("10.000 km", "Tierra firme", "13 dies d'octubre", "Els dies que vindran" o "En el corredor de la muerte"), entre els quals un Goya i tres Premis Gaudí.

La ficció, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, explica la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, a Castelló, l'11 d'abril del 1993.

Jany Collado és Guillem Agulló-fill i protagonista de la pel·lícula. Pablo Molinero (Guillem Agulló-pare), Gloria March (Carme Salvador-mare), Mar Linares (Betlem Agulló-germana), Bàrbara Calatayud (Carmina Agulló-germana), Xavi Giménez (Toni Montesinos), Diego Braguinsky (Virgilio Latorre), Jordi Bateller (Taxema Laullón), Carles Martínez (José María Morató) i Miguel León (Voro) completen el repartiment.

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l'esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, el Guillem i la Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i no sigui considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, amenaces i d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill, mentre lluita per la seva memòria, que, de mica en mica, esdevé el símbol d'una causa que ells no s'havien pensat mai que encapçalarien.

És una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som*Batabat Produccions, en coproducció amb TV3 i À Punt Media.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut