Escena de la pel·lícula "La mort de Guillem"
Escena de la pel·lícula "La mort de Guillem"
Tres propostes, 10 premis

La coproducció de TV3 "La mort de Guillem", millor llargmetratge als Premis de l'Audiovisual Valencià

"La mort de Guillem", dirigida per Carlos Marques-Marcet, va rebre tres guardons als Premis de l'Audiovisual Valencià. La pel·lícula, amb participació de TV3, "Coses a fer abans de morir", va rebre quatre guardons, i el documental "The mistery of the pink flamingo", també amb participació de TV3, en va aconseguir tres

La tercera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià, organitzats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, va atorgar el premi a millor llargmetratge al film "La mort de Guillem", de Carlos Marques-Marcet ("10.000 km", "Els dies que vindran", "13 dies d'octubre", "Terra ferma"). També va reconèixer Glòria March com a millor actriu protagonista, i Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés pel millor guió.

"La mort de Guillem" és una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som*Batabat Produccions, en coproducció amb TV3 i À Punt Media. Amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura i l'Institut Català de les Empreses Culturals, i amb la col·laboració de la Televisió de les Illes Balears, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i de Verkami.

"La mort de Guillem" és la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, a la comarca valenciana de l'Alt Millars, l'11 d'abril de 1993. La pel·lícula està dirigida per Carlos Marques-Marcet i protagonitzada per Jany Collado, Pablo Molinero, Glòria March, Mar Linares i Bàrbara Calatayud. Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l'esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, el Guillem i la Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i no sigui considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles i amenaces, i enmig d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill mentre lluita per la seva memòria, que, de mica en mica, esdevé el símbol d'una causa que ells no s'haurien pensat mai que encapçalarien.

'Coses a fer abans de morir'
'Coses a fer abans de morir'

L'altra triomfadora de la nit va ser "Coses a fer abans de morir", l'òpera prima de Miguel Llorens i Cristina Fernández, amb quatre premis: millor actor de repartiment per a Àngel Fígols; millor actriu de repartiment per a Cristina Fernández Pintado; millor actor protagonista per a Sergio Caballero, i millor música original per a Josep Zapater i Noelia Pérez. És una producció de Fosca Films i The Fly Hunter que compta amb la participació de TV3 i d'À Punt Media.

La Sabrina és dissenyadora gràfica, amb encàrrecs al mercat internacional; la Isabel i el Rober són una parella amb objectius vitals divergents; la Nàdia intenta sostenir la seva botiga de roba i criar la seva filla de cinc anys; el Saül va preferir l'hoteleria a la selva de la creació; el Marcos segueix vivint sense lligar-se a res ni a ningú, i el Sam, que té un tumor cerebral, afronta, massa aviat, el final de la seva vida. En una trobada estiuenca, durant el procés de la seva malaltia, el Sam els proposa un joc: cadascú haurà d'escriure en un paper alguna cosa, per estúpida que sembli, que els agradaria fer abans de morir. Mesos després de la mort del Sam, el Marcos recorda a la resta d'amics aquella promesa i acorden complir-la com a homenatge lleial al seu amic desaparegut. Comença llavors un cap de setmana ple d'intimitat, de secrets i descobriments que transformarà les seves vides per sempre.

'The Mistery of the Pink Flamingo'
'The Mistery of the Pink Flamingo'

El documental "The Mistery of the Pink Flamingo", que va inaugurar el festival,  també va aconseguir tres guardons: a millor documental, millor direcció artística per a Carla Fuentes i millor so per a Leticia Argudo. Dirigit per Javier Polo, el documental és una producció de Los Hermanos Polo i Japónica Films, amb la coproducció de RTVE, la participació de TV3, Movistar+ i À Punt Media i el suport de l'Institut Valencià de Cultura.

En Rigo Pex és un enginyer de so seriós però excèntric. De cop i volta, la seva vida es veu pertorbada per un estrany fenomen: el flamenc rosa. Aquests ocells semblen perseguir-lo per tot arreu i el fan començar un viatge iniciàtic per aclarir el significat de la icona kitsch per excel·lència.
La seva investigació el portarà a viatjar als Estats Units, on coneixerà una sèrie de personatges, devots del mal gust, que reforcen la seva personalitat amb la figura de l'ocell: la sensació d'Internet Pink Lady, la guru de la música Allee Willis, la banda de música pop Kero Kero Bonito o el cineasta de culte John Waters, entre moltes altres. El Rigo serà el nostre guia en aquest viatge sobre com les icones ens poden ajudar a trobar la nostra pròpia identitat i, finalment, a canviar les nostres vides.

 

Anar al contingut