Risotto milanesa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació és molt rica en calci i, gràcies a la vitamina D que conté, s'absorbirà fàcilment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'arròs bomba
1.300 ml de brou de pollastre
120 g de formatge parmesà
120 g de mantega
50 g de cansalada ibèrica
50 g de vi blanc
3 ossos
1 ceba de Figueres
brins de safrà
pebre blanc
oli OVE
sal
créixens
julivert
PREPARACIÓ
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE i hi rostim 3 ossos pel cantó del moll.
- Tallem 1 ceba de Figueres a la brunesa.
- Buidem el moll dels ossos cuits i els tornem a la cassola amb la ceba tallada, i ho deixem a foc baix durant 5 minuts.
- Amb un colador i un bol rentem 400 g d'arròs bomba amb aigua mineral.
- Afegim l'arròs a la cassola amb un polsim de sal. Apugem el foc al màxim i ho enrossim.
- Torrem uns quants brins de safrà en una paella. Afegim el safrà torrat amb una mica de pebre blanc a la cassola.
- Hi afegim 50 g de vi blanc i en deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim la meitat del brou (650 g) i ho deixem coure durant 8 minuts.
- Estirem l'arròs cuit en una safata i hi fem obertures en diagonal perquè es refredi. Un cop temperat, ho reservem, filmat a pell, a la nevera.
- Traiem la safata filmada de la nevera. Posem l'arròs a la cassola amb l'altra meitat del brou i uns quants brins de safrà. Fem que arrenqui el bull i que es cogui 8 minuts més, aproximadament.
- Traiem de la nevera 120 g de mantega freda i 120 g de formatge parmesà. Ratllem el formatge i tallem la mantega freda a daus petits.
- Afegim el formatge ratllat a la cassola i ho remenem.
- Retirem la cassola del foc i hi afegim, a poc a poc, la resta de formatge ratllat. Ho remenem.
- Amb la cassola fora del foc, hi afegim els daus de mantega freda i ho remenem suaument fins que es dissolgui.
- Hi afegim, per sobre, unes quantes fulles de julivert tallat.
- Ho servim al plat amb unes quantes làmines molt fines de cansalada ibèrica per sobre, més parmesà ratllat i unes quantes fulles de créixens.