Arròs Parellada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos són un aliment molt lleuger i ric en proteïnes i ferroAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g arròs rodó

    1.200 ml brou

    2 contracuixes de pollastre

    8 gambes vermelles

    1 calamar

    1 sípia

    12 musclos

    100 g pèsols llàgrima

    1 pebrot verd

    5 cebes de Figueres

    1 gra d'all

    1 porro

    1 pastanaga

    1 cullerada melsa de sípia

    Vi ranci

    Oli OVE

    Safrà

    Llorer

    Julivert

     

PREPARACIÓ

 

1. Desossem dues contracuixes de pollastre. Posem els ossos en una safata de forn i reservem la carn.

2. Tallem a bresa 1 porro i 1 pastanaga i els posem a la safata de forn.

3. Traiem el cap, el budell i la closca de 8 gambes vermelles deixant la cua. Incorporem els caps i les closques a la safata de forn. Reservem el cos de les gambes a la nevera en un recipient, cobertes de paper sulfurat.

4. Enfornem els ossos i els caps de les gambes 10 minuts a 200 graus.

5. En una olla posem els ossos, les gambes, porro i pastanaga un cop trets del forn. Hi afegim una cullerada de melsa de sípia. Hi incorporem 1.500 ml d'aigua, julivert i llorer. Ho portem a ebullició.

6. Bullim durant 25 minuts a foc molt baix. Un cop passat aquest temps, ho deixem reposar fora del foc durant 1 hora.

7. Colem el brou i ho reservem.

8. Tallem 1 sípia i 1 calamar a mida mossegada. Posem la paella per coure l'arròs al foc amb oli d'oliva. Un cop l'oli és calent, hi posem la sípia i el calamar. Tallem a mida mossegada les contracuixes de pollastre desossades i les incorporem a la paella. Hi afegim llard i ho integrem.

9. Un cop estan enrossits, els traiem de la paella, colem l'oli i ho reservem.

10. Recuperem l'oli i el posem a la paella de nou. Afegim les cebes de Figueres tallades a la brunesa i les enrossim.

11. Un cop tenim la ceba enrossida, hi posem un pebrot verd tallat a microbrunesa i ho deixem coure.

12. Escalfem 1.200 ml del brou fet anteriorment.

13. Aixequem sucres amb un raig de vi ranci.

14. Evaporat l'alcohol, posem de nou a la paella la sípia, el calamar i el pollastre. Ho deixem integrar.

15. Rentem 400 g d'arròs rodó una vegada. L'afegim a la paella i el perlem.

16. Ho perfumem amb brins de safrà.

17. Posem el brou ja calent a la paella i hi afegim un gra d'all aixafat. Remenem una mica i ho deixem coure, sense tocar-ho, 13 minuts.

18. Retirem la paella fora del foc i hi posem 12 musclos i les gambes pelades. Ho coem al forn 4 minuts a 220 graus.

19. Traiem del forn i acabem l'arròs posant-hi els pèsols llàgrima. Deixem reposar-ho un parell de minuts i ho servim.

Anar al contingut