Poke de salmó noruec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com el salmó, és ric en greixos omega-3, imprescindibles per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g arròs rodó 

    400 g salmó de Noruega

    1 magrana 

    1 poma 

    1 llima 

    Salsa de soja 

    Coriandre 

    Gingebre 

    Cacauets 

    Alga nori 

    Mel

PREPARACIÓ

  1. Netegem l'arròs fins que l'aigua surti clara, així en traiem part del midó i impureses. Posem els 500 g d'arròs en una olla i hi afegim 800 ml d'aigua. Ho tapem i ho deixem 2 minuts a foc fort fins que arrenqui el bull. Passat aquest temps, abaixem el foc al mínim i ho deixem coure 14 minuts més, fins que l'arròs begui tota l'aigua. 
  2. Estirem l'arròs en una safata i l'anem airejant amb una cullera o pala perquè temperi bé i no quedi enganxat. 
  3. Tallem a daus el salmó de Noruega, ja desespinat i sense pell, i el posem en un bol. L'amanim amb ratlladura de llima, gingebre que també ratllarem i una cullerada de salsa de soja. Ho barregem bé i ho deixem cinc minuts en repòs perquè s'integri bé.  
  4. Fem l'amanit de l'arròs: posem, en un bol, quatre cullerades de soja, una cullerada de mel, el suc d'una llima. Ho integrem bé.  
  5. Emplatem, en un bol, una ració d'arròs. En un racó del bol, hi afegim els daus de salmó de Noruega que hem marinat. Hi afegim també, en un altre racó, magrana. Més coses: poma que haurem tallat a daus i alga nori que haurem tallat a juliana. Finalment, uns cacauets i una mica de coriandre. Ho duem a taula amb el bol de la salsa a banda.
Anar al contingut