Arròs a la cassola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal prendre'n racions moderades i en dies d'activitat intensaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g d'arròs rodó 

    250 g de contracuixa de pollastre

    250 g de cap de costella de porc

    200 g de ceba

    150 g de cansalada 

    1.150 ml de brou de carn desgreixat

    1 llima

    1 gra d'all

    Cibulet

    Llorer

    Farigola

    Orenga

    Vi ranci

    Oli d'oliva verge extra

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Marinem el pollastre: tallem 250 g de contracuixa de pollastre, a mida de mossegada. La posem en un recipient, la salem i la xopem amb 50 ml d'oli d'oliva verge extra, el suc i la pela d'una llima, 1 gra d'all tallat molt fi i fulles d'orenga i farigola. Ho tapem i ho deixem marinar 24 hores a la nevera.
  2. Tallem 150 g de cansalada i 250 g de cap de costella de porc, a mida de mossegada. Ho salem i ho enrossim en una cassola sense oli.
  3. A mig enrossir, hi afegim el pollastre marinat (traient-ne, abans, fulles i pela), amb tots els sucs i una mica més d'oli.
  4. Quan la tenim rostida, la reservem en un plat. A la mateixa cassola, hi posem ara 200 g de ceba tallada ben menuda i deixem que vagi fent fins a tenir-la ben caramel·litzada.
  5. Hi afegim una fulla de llorer i un bon raig de vi ranci.
  6. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, hi incorporem la carn rostida. Ho integrem i deixem que es cogui junt, uns 5 minuts.
  7. Rentem 300 g d'arròs, l'escorrem i l'afegim a la cassola.
  8. Un cop tinguem l'arròs perlat, hi aboquem el brou, ben calent. Deixem que es cogui uns 12 minuts, a foc fort, sense tocar-ho.
  9. Hi apaguem el foc, el salpebrem i hi afegim cibulet tallat ben fi per damunt.
Anar al contingut