Sopa de Verges

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat molt energètic, ric en hidrats de carboni i proteïnesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

    400 g de patates

    250 g d'"onglet" de vedella

    150 g de papada de porc

    120 g de cigrons menuts

    120 g de fesols de Santa Pau

    100 g de fideus grossos amb forat

    100 g d'arròs

    70 g de sagí

    2 cebes de Figueres

    1 cuixa de pollastre

    1  tall d'espatlla de xai

    1 cuixa de gallina

    1/2 garró

    Aigua mineral

    Sal

    Pebre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla amb aigua 150 g de papada de porc, 1 cuixa de pollastre tallada pel mig, 250 g d'"onglet" de vedella tallat en 2 parts, 1/2 garró, 1tall d'espatlla de xai i 1 cuixa de gallina tallada en dos. Blanquegem les carns portant l'aigua a ebullició.
  2. Traiem de l'olla les carns blanquejades i les reservem.
  3. Omplim l'olla amb aigua neta i hi afegim els 70 g de sagí i els fesols. Més tard, quan l'aigua estigui calenta, hi afegim els cigrons.
  4. Pelem 400 g de patates i les tallem de manera irregular, perquè deixen anar millor la fècula.
  5. Pelem les 2 cebes i les tallem a quarts.
  6. Afegim les patates i les cebes a la cassola i les bullim durant 2 hores (desescumant quan convingui).
  7. Traiem de l'olla els cigrons i els fesols, i els reservem amb una mica de brou perquè no s'assequin.
  8. Deixem bullir l'olla 30 minuts més.
  9. Salpebrem i deixem reposar el brou durant 50 minuts.
  10. Colem el brou i en un tàper el deixem a la nevera durant 4 hores.
  11. Esmicolem la carn i la reservem.
  12. Un cop passades les 4 hores desgreixem el brou (s'haurà separat el greix, que surarà, de la resta del brou).
  13. Un cop desgreixat, posem el brou al foc i quan arrenqui el bull hi afegim 100 g d'arròs.
  14. Un cop hagi bullit uns 10 minuts, afegim al brou 100 g de fideus (si és possible dels que van foradats).
  15. Quan la pasta ja estigui gairebé feta, hi afegim la carn que havíem reservat esmicolada.
  16. Ho deixem 5 minuts més al foc i ja tindrem a punt la sopa!!!

 

 

Anar al contingut