Strogonoff de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta de cacauet, a més a més de donar una aroma especial al plat, destaca pel seu contingut de vitamina B, proteïnes i greixos saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    800 g de cap de llom de porc  

    600 ml de brou de porc  

    400 g de moixernons  

    1 litre de nata

    2 grans d'all  

    2 fulles de sàlvia

    2 cullerades de pasta de cacauet

    1 llima  

    Sal  

    Pebre blanc  

    Llavors de coriandre  

    Nou moscada  

    Vi ranci  

    Oli OVE  

    Coriandre  

    Arròs pilaf

PREPARACIÓ

  1. Piquem al morter pebre blanc, unes quantes llavors de coriandre i sal.
  2. Lliguem amb un cordill el cap de llom.
  3. Condimentem la carn de porc amb la picada que hem fet al morter.
  4. Marquem la carn de porc per totes les cares.
  5. Escalfem en una cassola 600 ml de brou de porc.
  6. Quan tinguem marcada la carn, hi afegim un raig de vi ranci.
  7. Afegim el brou ja calent al pot on hem marcat la carn. Tapem la cassola i la deixem a foc baix durant 15 minuts.
  8. Reduïm a la meitat 1 litre de nata per aconseguir una doble nata (doble quantitat de greix). Ho fem a foc baix, per evitar que la nata es cremi.
  9. Posem a la nata una pela de llima.
  10. Ratllem a dins de la nata una nou moscada.
  11. Pelem dos grans d'all i els tallem molt menuts.
  12. Posem un raig d'oli en una cassola gran. L'escalfem.
  13. Aboquem a la cassola els 400 g de moixernons amb un polsim de sal.
  14. Quan els moixernons estiguin mig enrossits hi afegim l'all picat.
  15. Afegim a la cassola dels bolets unes quantes fulles de sàlvia.
  16. Colem el brou d'on hi ha el cap de llom a la cassola al recipient en què hem reduït la nata.
  17. Traiem el fil del cap de llom.
  18. Tallem el cap de llom a mida de mossegada.
  19. Aboquem el cap de llom a la cassola dels moixernons.
  20. Traiem les peles de llima de la cassola de la llet.
  21. Afegim dues cullerades de pasta de cacauet a la llet. Ho barregem.
  22. Aboquem la llet reduïda (doble nata) a la cassola de la carn i ho deixem coure uns minuts.
  23. Piquem unes quantes fulles de coriandre i les barregem amb l'arròs pilaf.
  24. Ho emplatem amb una base d'arròs pilaf ja fet i la carn, amb la seva salsa. I ja ho tenim!!!
Anar al contingut