Poke de tonyina

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau ric en àcids grassos essencials com l'omega-3, que ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids en sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs rodó 

    600 g de tonyina vermella 

    2 cogombres 

    1 ceba xinesa  

    1 pastanaga  

    1/4 de poma vermella  

    Sal i sucre 

    130 ml de vinagre per a sushi 

    Salsa Perrins 

    Mostassa de Dijon 

    Sèsam negre 

    Alga nori 

    Cacauets 

    Vinagre balsàmic  

PREPARACIÓ

  1. Rentem bé amb aigua 400 g d'arròs rodó.  
  2. Posem l'arròs net en una olla i hi tirem 800 ml d'aigua. Posem el foc en marxa i ho tapem. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem que bulli lentament quinze minuts. 
  3. Un cop cuit, afegim 130 ml de vinagre per a sushi a l'arròs. Ho remenem i traiem l'arròs de l'olla. L'estenem a la safata de fusta o a sobre del marbre de la cuina amb una espàtula i deixem que es refredi. 
  4. Preparem el marinat de la tonyina posant en un bol tres taps de salsa Perrins, una cullerada de mostassa de Dijon, una ceba xinesa picada, un raig d'aigua i un raig petit de vinagre balsàmic. Ho remenem.  
  5. Tallem a mida de mossegada 600 g de tonyina que hem congelat i descongelat prèviament. Integrem la tonyina al bol de la marinada.  
  6. Tallem pel mig dos cogombres nets. En traiem les llavors amb una cullera. Tallem els cogombres amb la mandolina o un ganivet ben fi.  
  7. Tallem a juliana i de biaix una pastanaga pelada. 
  8. Posem en un altre bol els cogombres tallats, la pastanaga tallada, una cullerada de sal i la mateixa quantitat de sucre i de sèsam negre. Ho integrem i ho reservem. 
  9. Emplatem en els bols individuals l'arròs temperat, un quadrat d'alga nori, cacauets salats i picats en un morter, una poma vermella neta, pelada i laminada, cogombre i pastanaga amanits, la tonyina marinada i una mica més de sèsam negre. 
Anar al contingut