Risotto amb vi negre i formatge

imatge
  • Programa: Tot es mou
  • Cuiner: Mirko Carturan
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 240 g arròs Camaroli

  • 40 g de mantega (20 g més per lligar)
  • 20 g oli d'oliva
  • 40 g de formatge fresc de vaca
  • 20 g de ceba picada
  • 1 l de brou vegetal
  • 150 ml de vi negre
  • Sal i pebre
  • Raïm negre per guarnir

PREPARACIÓ

  1. Posem l'oli i la mantega en una cassola i, de seguida, hi aboquem una mica de ceba fins que quedi transparent.
  2. Hi aboquem l'arròs (dos grapats petits per ració). Deixem que es torri una mica tot remenant.
  3. Hi aboquem el vi i ho remenem. Ho deixem reduir dos minuts i afegim la sal i una mica de pebre.
  4. Un cop està reduït, hi afegim el brou vegetal. És important que hi hagi una bona quantitat de brou i no remenar-ho més perquè no es trenqui el gra d'arròs.
  5. Un cop arriba al punt de cocció -trigarà uns 10 minuts-, hi podem afegir una mica més de brou, si cal, perquè quedi cremós i ho remenem lleugerament.
  6. Ho traiem del foc i hi afegim el formatge fresc perquè el greix del formatge l'acabi de lligar. Hi afegim una mica més de mantega, perquè quedi més untuós i ja tenim el plat preparat.
  7. L'emplatem pla, sense fer cap muntanya amb l'arròs i el decorem amb una barreja que té una mica de cibulet tallat, uns grams de raïm ja tallats i sense pinyol i una mica d'oli.
  8. Hi ratllem una mica de pell de llimona i ja es pot menjar.