Dietes

Vegetariana

La dieta vegetariana es basa en el consum de vegetals: fruites, verdures, llegums, cereals, etc. Aquesta dieta exclou totalment el consum de carn de tot tipus (vermella, aviram, peix i marisc).

Vegana

L’alimentació vegana exclou els productes d’origen animal. L’alimentació d’una persona vegana consisteix en fruites, hortalisses, verdures, cereals, pseudocereals, llegums, fruita seca, vegetals marins i llavors.

Sense gluten

Les persones celíaques, que no toleren el gluten, han d’eliminar de la seva dieta qualsevol producte que porti com a ingredient blat, civada, sègol, espelta, triticale i/o productes derivats: midó, farina, pa, pastes alimentàries, etc.

Sense lactosa

La dieta sense lactosa exclou la llet i derivats (formatge, mantega, iogurt, nata, etc.). És important saber que hi ha altres aliments que poden contenir lactosa com ara alguns tipus de pa, de galetes, de dolços de pastisseria, d’embotits, de salses, de conserves, d’arrebossats i, fins i tot, d’algunes cerveses.

Per a hipertensos

Per mantenir a ratlla la hipertensió és aconsellable, sobretot, reduir el sodi que s’ingereix. A més, pot ajudar menjar fruita, verdura, productes lactis baixos en greix, evitar l’alcohol, els greixos saturats, etc.

Per a esportistes

Els esportistes han de mantenir una alimentació adequada per optimitzar el rendiment físic i retardar el cansament. Els hidrats de carboni són fonamentals i les necessitats de vitamines, minerals i proteïnes dels esportistes són superiors a les de les persones sedentàries.

Per a embarassades

L’embaràs és una època en què s’ha de tenir una cura especial en l’alimentació. Els principals productes que s’han d’evitar serien els aliments de risc: embotits, carn, peix i ous crus i formatges amb llet sense pasteuritzar.

Anar al contingut