Dimarts, a les 22.00

Nit especial dedicada a les dones presentada per Laura Rosel, "I ara què?"

Demà dimarts, a les 22.00, TV3 dedicarà una nit especial que començarà amb l'emissió del documental "De què es queixen les dones?", produït pel "Sense Ficció" i dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, i continuarà en directe a plató amb el programa "I ara què?", dirigit i presentat per Laura Rosel.

TV3 dedicarà una nit temàtica al moment actual de la lluita feminista i els drets de les dones, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. El programa  serà dirigit i presentat per Laura Rosel.

Aquesta nit especial començarà amb l'emissió del documental "De què es queixen les dones?", produït pel "Sense Ficció" i dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, i continuarà en directe a plató amb el programa "I ara què?". Laura Rosel analitzarà amb diversos convidats per què encara hi ha situacions de discriminació respecte a les dones, i què es pot fer per posar-hi remei.

El programa començarà amb una entrevista a Maria Teixidor, advocada, executiva i directiva del Barça, amb qui es parlarà de la discriminació al món de l'esport i sobre les dificultats de les dones executives en un món professional molt masculinitzat. A continuació, Fina Birulés, filòsofa i estudiosa de la política i el feminisme, ens donarà algunes claus sobre el moment actual de la lluita feminista. Laura Rosel també entrevistarà Octavio Salazar, professor de la Universitat de Córdoba i especialista en noves masculinitats. També  Mayte Martin, artista i cantant, i Kyne, jove promesa de la música soul catalana, conversaran sobre les dones artistes des de la perspectiva de dues generacions molt diferents.

El programa també comptarà amb les actuacions de la monologuista Charlie Pee i de la companyia de teatre La Trama Produccions, que posarà en escena alguns fragments de l'obra "ASAP- Actes de Solidaritat amb el Patriarcat", de Marc Rosich.

Aquesta nit temàtica sobre les dones és un programa dels Serveis Informatius de TV3, dirigit i presentat per Laura Rosel, realitzat per Paulí Subirà i produït per Muntsa Tarrés.

Estrena del documental "De què es queixen les dones?", produït pel "Sense ficció"

"De què es queixen les dones?" és un documental de producció pròpia dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, que posarà sobre la taula la situació actual de les dones en diferents àmbits.

El març del 2007 es va aprovar la llei per la igualtat efectiva de dones i homes, segons la qual "el principi d'igualtat de tracte entre dones i homes suposa l'absència de qualsevol discriminació, directa o indirecta, per raó de sexe". D'això en fa 12 anys, i el "Sense ficció" es preguntarà: com estem ara? Vivim ja en una igualtat real? Ho respondrà amb xifres objectives i també a través de casos particulars.

"De què es queixen les dones?" seguirà Blanca Manchón, sis vegades campiona del món de windsurf, que explicarà què li va passar quan va decidir parar entre competicions per ser mare. Lydia Peters, exmodel de talles grans, parlarà de la pressió estètica sobre un cos que va més enllà del cànon de la talla 38. Amb la Conchi es recorreran els carrers de Bellvitge a les 4 de la matinada, de camí a la feina, i es veurà quines precaucions pren. Amb un grup d'estudiants de batxillerat d'un institut de Barcelona es revisaran els llibres de text i es preguntarà: on són les dones?

On són les dones, també, als teatres o als museus? Només hi surten com a muses o nus? Com se senten les actrius i les directores? Les programen o les ignoren?

Amb un grup de nenes i nens de 3 a 5 anys s'observarà a partir de quina edat els més petits ja assumeixen els rols de gènere, que continuen rebent a través de la publicitat, les joguines o els contes. "Sense ficció" analitzarà també on són les dones a les cúpules de poder, al poder judicial i als consells d'administració de l'Ibex-35, en què es veurà que la bretxa salarial continua existint, també en els càrrecs directius.

El programa visitarà un supermercat per comprovar si les dones continuen pagant més per alguns productes d'higiene, només pel fet d'estar dirigits al sector femení: la coneguda "taxa rosa". També es parlarà de l'assetjament a les xarxes socials amb "youtubers" i "influencers", i es podrà veure com, amb diferents estratègies, continuen denunciant el masclisme de la societat en què vivim. Tot això, la setmana del 8 de març. Una jornada que l'any passat va marcar un abans i un després a la societat. I que aquest any també es preveu massiva.

tv3.cat/senseficcio

tv3.cat/somdones

#SomDones

Anar al contingut