Adam Martín i Xantal Llavina, del programa "Revolució 4.0"
DISSABTE I DIUMENGE

La pianista Clara Peya, i Núria Jar i Laia Ribas, del projecte científic Hypatia, a "Revolució 4.0"

Dissabte, 24 de juny, per l'app i la web de Catalunya Ràdio, Adam Martín conversarà amb pianista Clara Peya, que revelarà que "la música és una catarsi". I diumenge, 25 de juny, entrevistarà dues membres del projecte científic Hypatia, la periodista Núria Jar i la científica Laia Ribas, que explicaran com, durant 12 dies, van simular que eren "a Mart"

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, comptarà amb la presència de la pianista Clara Peya, un dels talents artístics més potents del panorama musical actual. Peya explica com per ella la música és una catarsi que li serveix per allunyar les preocupacions i, també, una eina per denunciar i ser altaveu de situacions incòmodes per a la societat, però que cal tenir present. Argumenta també perquè no té gens d'interès per tecnologies com la intel·ligència artificial.  

D'altra banda, Santiago Niño-Becerra repassa l'actualitat econòmica i respondrà preguntes com ara si hi ha alternatives a l'enorme quantitat de creuers que arriben actualment a Barcelona, que fan que es batin rècords de contaminació. Albert Sabater, director de l'Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya, argumentarà per què l'ètica és tan important en aquesta nova tecnologia i de quina manera cal introduir-la. En el tram final del programa arribarà una conversa amb Núria Aymerich i Àlex Pedret, de l'empresa Oxeen, sobre com la tecnologia està millorant l'atenció sanitària, sobretot en la gent gran. I tancarà l'entrega de dissabte una reflexió sobre energies renovables: com estan creixent, comparant els preus amb l'energia elèctrica convencional, i quin impacte tindran iniciatives tan innovadores com l'anomenada bateria virtual, que permet treure més rendiment de l'energia solar. 

I diumenge, Adam Martín entrevista dues de les dones que van formar part del projecte científic Hypatia. La periodista Núria Jar i la científica Laia Ribas explicaran per què té sentit aïllar-se durant dies al desert de Utah i simular les condicions de vida de Mart. Descriuran quins experiments van fer, a quines conclusions van arribar i fins a quin punt poden ajudar futures expedicions a aquest planeta, així com argumentaran la importància d'experiments com Hypatia per promocionar la ciència i la tecnologia entre les noies.  

També diumenge, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que fa uns dies va copresidir a Brussel·les l'Assemblea Digital d'Alcaldes i Alcaldesses de la Unió Europea, parlarà dels reptes que cal encarar perquè la revolució digital sigui una realitat a tot Europa, i també donarà a conèixer l'aposta que ha fet Sant Boi per fomentar la digitalització inclusiva i promoure aquesta digitalització com a font de noves oportunitats laborals i de millora de la qualitat de vida a la ciutat.  

El "Revolució 4.0" també parlarà de com la intel·ligència artificial transforma les empreses i les ajuda, i ho farà centrant-se en un cas concret, el de Mitiga Solutions, que és una empresa que ajuda a resoldre greus problemes mediambientals causats, sobretot, pel canvi climàtic. També Eva Manzano, directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, introduirà diverses iniciatives fomentades perquè els ciutadans millorin la manera de relacionar-se digitalment amb l'administració pública. 

. 

Anar al contingut