Sis de les nou integrants d'Hypatia I en la presentació a Barcelona de la missió de científiques catalanes a l'estació anàloga de Mart al …
Sis integrants d'Hypatia I, missió de científiques catalanes a l'estació anàloga de Mart .

L'expedició Hypatia, a Catalunya Ràdio i TV3 

Per primera vegada 9 investigadores catalanes de diferents disciplines han estat seleccionades per fer una missió a l'estació anàloga Mars Research Desert Station (MDRS) al desert de Utah, als Estats Units. Catalunya Ràdio i TV3 informaran de l'experiència i dels diferents projectes de recerca. 

La missió Hypatia I es durà a terme del 16 al 29 d'abril en una instal·lació gestionada per The Mars Society, on les investigadores conviuran com si realment lideressin una missió tripulada a Mart. Un dels objectius principals del projecte és estudiar la viabilitat d'una missió real a Mart. L'orografia i la geologia del desert de Utah recorden molt a Mart, amb grans oscil·lacions de temperatura i baixa humitat. 

El projecte Hypatia sorgeix un 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, de l'any 2021, per impulsar projectes de recerca i fer visible la tasca de les dones científiques, i així poder inspirar noves vocacions, en especial entre les noies joves.  

La tripulació Hypatia I està formada per Mariona Badenas Agustí, Carla Conejo González, Ariadna Farrés Basiana, Laia Ribas, Neus Sabaté, Cesca Cufí Prat, Anna Bach,  Helena Arias i Núria Jar, periodista especialitzada en ciència de Catalunya Ràdio i creadora del podcast de l'emissora "Condició humana". 

Alguns dels programes de Catalunya Ràdio on hi ha intervencions previstes són "El matí de Catalunya Ràdio", "La tarda de Catalunya Ràdio", "El suplement", "Popap" i els serveis informatius tant de l'emissora com de TV3. Pel que fa a TV3, hi haurà entrevistes a "Tot es mou", i "Els matins", entre altres. El programa'"Info K" del SX3 també parlarà amb les investigadores. 

Anar al contingut