Joan Ridao reconeix que una sentència negativa de l'Estatut els podria afavorir electoralment

Ridao ha dit a Catalunya Ràdio que CiU es va abstenir a la votació del Congrés sobre el pla antidèficit per motius electoralistes.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reconegut en declaracions al programa L'oracle de Catalunya Ràdio, amb Xavier Graset, que una sentència negativa de l'Estatut els podria afavorir electoralment: "No cal ser un Einstein per veure que ERC, si hi ha una sentència negativa i que, en definitiva, dóna la raó a part dels nostres postulats i que, en definitiva, s'acosta a un objectiu final que és la possibilitat que en la pròxima legislatura hi pugui haver una consulta sobre el futur de Catalunya, jo, evidentment, no ho negaré. Però deixi'm dir que jo crec que al conjunt dels catalans li anirà bé i serà clarificador". En aquest sentit, Ridao ha insistit a reclamar una sentència imminent que obligui tots els partits a posicionar-se de cara als pròxims comicis catalans.

D'altra banda, Ridao ha dit que CiU es va abstenir a la votació del Congrés sobre el pla antidèficit per motius electoralistes: "L'entorn del PSOE ja insistia a crear aquesta imatge que tenia el suport de CiU, el van donar per fet. I CiU va estar estimant la possibilitat fins a última hora de votar en contra. I finalment no es va inclinar pel vot en contra, entre altres coses, perquè això anava en contra dels seus propis interessos electorals de Catalunya. I això és el que hi ha i això és el que va passar ahir. Per tant, davant d'aquest panorama, qui és que va actuar amb més coherència?"

El secretari general d'ERC també ha alertat que ara el PSOE té un repte molt important a curt termini que és aprovar el sostre de despesa: "Avui el Consell de Ministres ja ha aprovat un sostre de despesa que prefigura, en definitiva, el que serà el pressupost del 2011. Si no té prou socis per fer-ho, i ahir Duran Lleida ja li va dir: ‘No pensi que tindrà el suport de CiU', no sé què farem i per tant això no serà pas imputable a nosaltres."

www.catradio.cat/oracle

Anar al contingut