iCat i l'Institut del Teatre impulsen el programa d'arts escèniques "Això és un drama"

A partir de divendres, 8 de març, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, emetrà l'espai "Això és un drama", una sèrie de vuit programes presentada per la periodista Txell Bonet i que és fruit de l'acord entre Catalunya Ràdio i l'Institut del Teatre amb l'objectiu d'impulsar les arts escèniques.

Catalunya Ràdio i la Direcció de Serveis Culturals de l'Institut del Teatre han signat un acord de col·laboració per impulsar la producció, la difusió i la lectura dramatitzada de les microdramatúrgies escrites pels alumnes i graduats de l'Institut al Teatre Romea a través del programa de ràdio "Això és un drama", que emetrà el canal de música i cultura iCat al podcast de l'emissora durant vuit setmanes a partir del 8 de març.  

Els vuit programes radiofònics seran presentats per la periodista Txell Bonet i s'enregistraran en directe i amb públic a la sala d'exposicions de l'Institut del Teatre, durant vuit dijous consecutius, des del 7 de març fins al 2 de maig, a excepció del programa del 25 d'abril, que es gravarà a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i s'emetran l'endemà divendres a iCat.cat, al migdia.

Cada emissió comptarà amb una tertúlia amb convidats del món de les arts escèniques, el cinema, el disseny i d'institucions i entitats de Barcelona; la retransmissió d'un "dramàtic" de 7 o 8 minuts; una actuació musical; un espai de 5 minuts amb informació d'espectacles del circuit Barcelona Districte Cultural i de les activitats del projecte Art i Part, i un espai de prescripció de llibres i audiovisuals de la biblioteca i del fons bibliogràfic del Museu d'Arts Escèniques relacionats amb els continguts de cada programa.

Els alumnes i graduats de l'Institut del Teatre escriuran i llegiran els seus textos amb la participació també d'altres col·laboradors de l'entitat, a excepció de les quatre lectures proposades per la UPC, que faran Mar Ulldemolins, Àurea Màrquez i Sergi Torrecilla amb la direcció d'Esther Nadal.

Les vuit dramatúrgies radiofòniques s'escenificaran en una gala de cloenda al Teatre Romea de Barcelona.

 

Dijous, 7 de març, l'art de dirigir

El primer programa, que es gravarà demà, dijous 7 de març, i s'emetrà a d'iCat el divendres 8 a partir del migdia, comptarà amb la presència de la dramaturga i directora Carlota Subirós, que parlarà del llibre "L'ofici de dirigir: manual per al teatre", de Katie Mitchell, document que s'ha esdevingut una referència indispensable als països anglosaxons, amb traducció al català de la mateixa Subirós i edició de l'Institut del Teatre i Angle Editorial. Hi haurà també una taula rodona amb els directors i dramaturgs Raimon Molins, Jordi Prat i Coll i David Selvas. D'altra banda, els alumnes de l'escola Joso de còmic i il·lustració elaboraran microcòmics sobre les microdramatúrgies dramatitzades.

 

iCat.cat

Facebook/iCat

Twitter/iCat

Instagram/iCat

Spotify/iCat

 

Anar al contingut