Dilluns, a les 22.05

El desenllaç del cas Febamar, a "Crims"

Dilluns, a les 22.05, arriba l'últim capítol d'aquesta temporada de "Crims", la sèrie de true crime creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, amb Carles Porta al capdavant.

En aquest quart capítol arriba la resolució de la mort del propietari d'un concessionari de cotxes d'Alcanar juntament amb la seva dona. Va ser un vespre de l'any 2008 a casa seva. El matrimoni va ser torturat fins a la mort.

La investigació transcorre entre les Terres de l'Ebre i Castelló de la Plana i els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil hauran d'entendre's per poder-lo resoldre.    

I després, "El crim de la Guàrdia Urbana (part 4): la versió del jurat". 

El cas de la Guàrdia Urbana arriba a judici amb dues versions completament contradictòries. Tot i així, la Fiscalia i l'acusació particular estan convençudes que, en realitat, van cometre el crim entre tots dos. Però tenen pocs elements per demostrar-ho. I no hi ha cap prova que pugui assegurar quina va ser l'hora del crim, de quina manera el van matar, qui en va ser l'autor material i, sobretot, per què el van matar.  

En aquest capítol coneixerem la veritat oficial del cas de la Guàrdia Urbana i el que el jurat va considerar que havia passat la nit de l'1 de maig del 2017. 

Qualitat i audiència 

El capítol d'estrena del novembre negre de "Crims", "Girona/Madrid", va fer rècord històric, amb una quota del 29,3% i 651.000 espectadors.  

Una setmana després, "Crims", amb la segona part del capítol "Girona-Madrid", aconseguia superar aquell rècord històric de la setmana anterior, amb 682.000 espectadors, una quota del 30,2% i una audiència acumulada de 965.000 espectadors.  

Però tots els capítols d'aquesta curta tongada han aconseguit bones dades. La primer part de "Febamar" va aconseguir amb una quota del 27,7% i 617.000 espectadors. Fins i tot les reemissions d'"El crim de la Guàrdia Urbana" destaquen entre els més vistos del dia.  

L'excel·lent acollida del públic a "Crims" continua temporada a temporada, que s'acompanya dels reconeixements i premis recollits, com el Premi Nacional de Comunicació al millor programa de ràdio, el Premi Ondas al millor programa de ràdio, el Premi Ràdio Associació 1924 al millor programa de televisió o el Premi Zapping al millor programa de televisió i millor presentador, entre d'altres.   

La sèrie 

"Crims" és la sèrie de truecrime, dirigida pel periodista Carles Porta, que tracta casos reals que han passat a Catalunya. En anteriors temporades, s'han explicat amb tota mena de detalls casos de molta actualitat, com el crim de la Guàrdia Urbana, i de molta repercussió social, com la descoberta de la identitat de la noia de Portbou. 

A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" --directes o indirectes-- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè els van viure o perquè els van investigar.   

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals de manera novel·lada. La sèrie està produïda per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en col·laboració amb Goroka i TrueCrimeFactory.   

Anar al contingut