A partir del 7 de març

El 33 recupera la sèrie documental, "Som dones"

A partir del 7 de març i coincidint amb la setmana de les dones, a les 22.50, el 33 recupera "Som dones", dos capítols per setmana, una sèrie documental sobre el món explicat des del punt de vista femení. Nenes, noies i dones de fins a 80 anys, amb situacions vitals i maneres de pensar molt diferents, oferiran cada dilluns la seva història i la seva mirada, única i universal a la vegada.

L'amor, els vincles, el naixement, la mort, el compromís social, el sexe, la feina i la maternitat són alguns dels temes que protagonitzen cadascun dels 13 capítols de 25 minuts de durada. Són temes que formen part del dia a dia i que afecten tota la societat, també els homes, però aquesta vegada seran tractats des d'un punt de vista exclusivament femení.

Cada capítol té dues protagonistes, amb una història que està relacionada de manera especial amb la seva temàtica principal. A aquests dos relats se sumen les opinions de desenes d'entrevistades que va apareixent de manera intermitent al llarg de la sèrie. El tercer i últim component del programa se situa als carrers de 13 poblacions catalanes, on l'equip del programa es desplaça per sorprendre els vianants amb una pregunta vinculada a cada capítol.

"Som dones" és una sèrie oberta que no pretén fer grans sentències. Les seves protagonistes només parlen de la seva vida i del seu entorn més proper i quotidià. Es tracta d'una visió social sense models ni estereotips, que proposa obrir les portes al debat i fer visibles les diverses maneres de viure de la societat i els seus valors. L'objectiu és que l'espectador sigui el que compongui el seu propi trencaclosques.

La sèrie obre una finestra televisiva per poder sentir cada setmana durant mitja hora un relat de dones.

"Som dones" (2015) és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Funky Monkey amb la direcció de Pere llibre.

El dia 7 s'emetran els capítols:

Néixer i morir
La mort genera dubtes, fa por i costa parlar-ne, però portar una nova vida al món tampoc no és fàcil. Al cap i a la fi, néixer i morir estan irremeiablement connectats, són l'inici i el final d'un mateix camí.

La primera protagonista de la sèrie és la Júlia, que es troba en els últims mesos del seu primer embaràs. La seva mare, que va morir fa quatre anys, no l'ha poguda acompanyar en tot aquest procés.

L'altra protagonista del capítol és l'Ainhoa, una psicòloga que ajuda persones malaltes que estan al final de la vida.

Créixer
La infantesa de la Núria va ser trista i incompresa. Es va jurar que mai oblidaria com és sentir-se nen. Ara és professora de Primària i, a les estones lliures, pallassa.

La Jenn té 26 anys, aviat publicarà la seva cinquena novel·la i sovint escriu amb veu infantil. La seva infància tampoc no va ser fàcil.

Totes dues afirmen que porten una nena dintre i que això no és incompatible amb el fet d'anar creixent. Però llavors, quan es passa de ser una noia a una dona? Un dia arriba la primera regla, després l'amor, la possibilitat de ser mare..., però sempre s'aprenen coses noves al llarg de tota la vida.

tv3.cat/somdones

#SomDones

Anar al contingut