Catalunya Sí que es Pot vol sortir de la cimera d'aquesta tarda amb un acord unitari a favor d'un referèndum pactat amb l'estat espanyol

El president del grup de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, "o referèndum pactat, en el fons, o referèndum pactat. Perquè si no aconseguim una correlació de forces suficient per obtenir la celebració d'una consulta amb aquestes condicions, d'un referèndum reconegut i amb unes conseqüències jurídiques, si no aconseguim això, un altre tipus de convocatòria difícilment podria ser més que una reedició del 9-N".  

Preguntat sobre si donarien suport a un referèndum unilateral si l'Estat manté la seva negativa a pactar-lo, el líder de Catalunya Sí que es Pot no ha rebutjat explícitament i ha afegit: "Queda clar que no sabem què passarà  d'aquí  tres mesos. Això és l'única cosa que absolutament tothom té clar."

Lluís Rabell ha destacat que també  veuria bé que el pacte nacional pel dret a decidir es convertís, a partir de la cimera d'aquesta tarda, en el pacte nacional pel referèndum. I veuria també amb bons ulls que Joan Ignasi Elena, exdiputat del PSC, el presidís, tot i que admet que, segurament, la presidència serà col·legiada.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Lluís Rabell, cliqueu aquí.
 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut