"2016 amb nom propi. Un any de girs inesperats"
"2016 amb nom propi. Un any de girs inesperats"

"2016 amb nom propi. Un any de girs inesperats", el repàs dels fets més destacats de l'any que acaba a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

Els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any a Catalunya Informació, i el dia de Cap d'Any a Catalunya Ràdio, s'emet una programació especial que resumeix les notícies més destacades de l'any d'informació general, esportiva, musical o cinematogràfica.

El resum de les notícies més importants del 2016 en diversos capítols s'emetrà per Catalunya Informació el dia 25 de desembre a partir de les 12.00, el dia de Sant Esteve a partir de les 10.00 i el dia 1 de gener a les 08.00, i per Catalunya Ràdio el dia 1 de gener a partir de les 11.00 h. Els resums estan centrats en diverses matèries, que van de la informació general a l'esportiva, la musical i la cinematogràfica.

Informatius

De Carles Puigdemont, president per una renúncia d'Artur Mas "in extremis", a l'arribada al poder de Donald Trump. El 2016 ha estat un any de sorpreses, de situacions que alguns no s'haurien plantejat mai. El Brexit, personificat en la figura de David Cameron, el no a l'acord de pau a la Colòmbia de Juan Manuel Santos o el Nobel de Literatura a Bob Dylan deixen claríssim el pes dels noms propis.

Noms de personatges coneguts, per descomptat, però també de ciutadans que s'han convertit en protagonistes involuntaris d'aquest resum de l'any per la gestió de la crisi dels refugiats, la inacabable guerra de Síria o la pobresa energètica.

Els microespais els han elaborat Àlex Bosch i Sergi Roca, amb el suport tècnic de Sergi Cutillas.

Música catalana

En el programa es repassa el més destacat d'un any de música a Catalunya a través de diversos capítols i de tres exemples en cadascun. Les millors novetats discogràfiques, les gires més destacades, els artistes revelació de l'any, la tendència a la recuperació de la tradició catalana, els artistes més independents i alternatius, així com una mirada al que ens espera en el futur musical més immediat del 2017. Un programa presentat i dirigit per Albert Puig.

Musica Internacional

Les desaparicions de David Bowie, Prince i Leonard Cohen han trasbalsat el món musical en els últims dotze mesos, però no són els únics que ens han deixat: a la llista també hi ha noms com George Martin, Sharon Jones o Glenn Frey (Eagles). Arran d'això, es divideix el programa especial en setze capítols, cadascun dedicat a un d'aquests músics. S'analitza quin llegat deixen i se'ls relaciona amb tot allò que  ha portat aquest 2016 i que no s'ha d'oblidar: els millors discos, concerts, grans èxits i reconeixements, com el Nobel de Literatura per Bob Dylan. És un resum realitzat per Blai Marsé

Cinema

Aquest 2016 ha estat un any de monstres, còmics i altres galàxies. Juan Antonio Bayona va generar moltes expectatives amb la seva gran producció "Un monstre em ve a veure", que ha fet caure moltes llàgrimes. En canvi qui ha omplert més les sales de cinema han estat les adaptacions d'històries de còmic com "Deadpool" i evidentment el primer spin-off de "La guerra de les galàxies", "Rogue One". Ha estat l'any de "Truman", de la polèmica "Elle", de "La chica danesa", "Carol" i "El hijo de Saúl"; però també ens han atrapat "Les amigues d'Àgata", "La mort de Lluís 14" i les cintes espanyoles "El hombre de las mil caras" i "Tarde para la ira". I l'any que més hem cantat amb les pel.lícules d'animació: "Vaiana", "Trolls", "Zootòpia", "Trolls" o "Sing".

Les sèries de televisió

Cristina Bordas i Sílvia Comet ofereixen un recorregut per les millors ficcions televisives de l'any per ordre cronològic. És un menú degustació d'una cinquantena de sèries amb una qualitat molt elevada.

Esports
 

El 2016 és un any marcat per la mort de Johan Cruyff. L'any en què s'han celebrat les medalles d'or dels catalans als Jocs de Rio. L'any en què el Barça de Luis Enrique s'ha endut el doblet (Lliga i Copa) o l'any en què el projecte de Chen Yan Sheng, a l'Espanyol, comença a ser una realitat. L'any en què Marc Màrquez ha tornat a guanyar, per tercer cop, el Mundial de Moto GP. Un 2016 en què s'ha vist la "undécima" del Reial Madrid o com Nico Rosberg guanyava el Mundial de F1 i anunciava la seva retirada quatre dies després. L'any de les cent victòries a la Lliga del Barça d'handbol. L'any de Phelps, Bolt, Ledecky, Xavi Pascual, Mohamed Ali, Andy Murray, Kílian Jornet, però també del Purito Rodríguez, de l'ascens frustrat del Girona de futbol o de Cristiano Ronaldo i la seva Eurocopa. 2016. 365 dies d'emocions resumits per Oriol Rodríguez.

 

Catradio.cat

Facebook.com/catradio

Twitter.com/Catalunyaradio

 

catradio.cat/catinfo

twitter.com/catinformacio

Anar al contingut