Bilbao

L'autòpsia confirma que una pilota de goma va causar la mort a Iñigo Cabacas

L'autòpsia practicada al jove Iñigo Cabacas ha confirmat que la seva mort va ser causada per l'impacte d'una pilota de goma. Els metges forenses que han practicat l'autòpsia al jove seguidor de l'Athletic han conclòs que l'impacte ha estat ocasionat per una pilota de les utilitzades pels agents antiavalots de la Policia basca. Tot i que el document de l'autòpsia encara no ha estat redactat, ha transcendit de fonts pròximes a l'equip forense que aquesta és la causa de la mort del simpatitzant del club bilbaí.

RedaccióActualitzat
Iñigo Cabacas Liceranzu, de 28 anys d'edat, va resultar ferit dijous passat a Bilbao durant els incidents registrats després del partit de futbol de l'Europa League entre l'Athletic Club de Bilbao i el Schalke 04.

Després d'estar ingressat tres dies a l'hospital de Basurto per "fractura cranial per esclat, amb importants lesions cerebrals" va ser sedat i connectat a ventilació mecànica, que aquest dilluns passat li va ser retirada presentant mort cerebral.

Arran dels fets, el conseller d'Interior basc, Rodolfo Ares, havia comparegut davant els mitjans hores abans de l'autòpsia per expressar la seva consternació per la mort de Cabacas, com també ha fet el mateix lehendakari Patxi López, i assegurava que arribaria al final de la investigació. Ares no ha dubtat en depurar les responsabilitats necessàries si es confirmava que la mort havia estat provocada per una pilota de goma.

I és que des que Cabacas va resultar ferit, fins ara no s'ha sabut exactament la causa de la mort. De fet entre les hipòtesis que hi havia sobre la taula, no es descartava que el noi hagués mort com a conseqüència d'algun cop al cap provocat per les corredisses i aldarulls que hi va haver aquella nit a Bilbao. La pròpia Ertzaintza va obrir també una investigació per determinar la causa de les ferides al jove.

La missa funeral per Iñigo Cabacas se celebrarà aquest dimecres, a dos quarts de la tarda, a la parròquia Corpus Christi, de Bilbao.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut