Sha'Carry Richardson, celebrant el triomf als trials d'Eugene (Reuters)
Atletisme

Sha'Carri Richardson es queda fora dels Jocs Olímpics per un positiu per marihuana

La velocista americana, una de les favorites per penjar-se l'or als 100 metres, rep una sanció d'un mes i es queda fora de la convocatòria

Actualitzat

Sha'Carri Richardson es queda definitivament fora dels Jocs Olímpics. La velocista nord-americana de 21 anys, que tenia molts números per penjar-se medalla en els 100 metres llisos, no ha estat inclosa en la convocatòria definitiva de la Federació nord-americana d'atletisme per a Tòquio. Richardson havia rebut una sanció d'un mes que li impedia "de facto" córrer en la prova individual, però que prescrivia un dia abans dels 4x100, el 5 d'agost. Finalment, però, no ha estat inscrita tampoc als relleus. 

Richardson, de 21 anys, va donar positiu per marihuana en el control antidopatge que es va fer en els trials d'Eugene (Oregon), on va guanyar la prova dels 100 metres llisos. I va confessar que havia consumit temps enrere per païr la mort de la seva mare. La seva confessió, i el missatge en què deia simplement "sóc humana", va conmoure part de la societat nord-americana, i va fer reobrir un vell debat: per què la marihuana figura en al llista de substàncies prohibides quan justament no ajuda a millorar les marques atlètiques en la majoria dels casos. A més, es dona la circumstància que en l'estat de Richardson, Oregon, el consum de marihuana no està penalitzat.

 

 

 

Anar al contingut