Mundial

Sud-àfrica es posa a punt per a la celebració del Mundial de futbol que comença aquest divendres

Aquest divendres comença el Mundial de Sud-àfrica, l'esdeveniment que, una vegada més, centrarà l'atenció de tot el planeta i que, en aquesta edició, trenca fronteres, amb la primera incursió al continent africà. Al país amfitrió, les hores prèvies es viuen entre el debat per la seguretat i la festa. El gran maldecap per a l'organització són les garanties de seguretat, després dels robatoris que estan patint els informadors. Aquest dijous un grup de periodistes xinesos ha patit l'acció d'una banda organitzada. Uns lladres que han actuat de la mateixa manera que dimecres amb periodistes portuguesos i espanyols.

Actualitzat
Un Mundial per a l'esperança

Sud-àfrica, el país més ric del continent més pobre. Milers de persones encara viuen en condicions lamentables. Quilòmetres i quilòmetres de cases de xapa. Pobres i rics esperen que el Mundial de futbol porti una nova injecció de prosperitat. El de rugbi, el 1994, va unir blancs i negres amb el lideratge de Nelson Mandela. Endur-se la copa, aquesta vegada, sembla missió impossible. El poble amfitrió mima la pilota des del mateix carrer, posa tota la il·lusió en un esdeveniment en què s'han invertit molts esforços i que genera i generarà moltes vies de negoci directe, no només en els sectors de l'hostaleria i del "merchandising" més artesanal. Una gran oportunitat també per mostrar al món el caràcter obert, viu i divertit de l'Àfrica.

Eto'o i Kameni ja són a Sud-àfrica

Cada cop falten menys seleccions per arribar a Sud-àfrica. El Camerun, amb Carlos Kameni i Samuel Eto'o, ho ha fet disposada a recuperar l'etiqueta de la millor selecció africana. Els "lleons indomables", entrenats pel francès Paul le Guen, es troben en un grup molt obert, amb Holanda, Dinamarca i el Japó com a rivals. Una de les últimes seleccions que hi viatjarà és l'espanyola, que arribarà divendres al matí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut