Cavendish diu adeu al seu últim Tour de França després d'una caiguda (AFP)
ciclisme

Mark Cavendish diu adeu al seu últim Tour per una caiguda

Una desafortunada trompada l'ha apartat definitivament de superar un rècord de Merckx, que el belgues s'han encarregat de mantenir intacte

Redacció Esport3Actualitzat

Mark Cavendish ha abandonat el Tour de França després de caure a la vuitena etapa quan rodava amb el gran grup i fer-se mal a la clavícula.

El corredor britànic ha deixat una trista i impactant imatge en pujar al cotxe de l'equip Astana, amb la mirada perduda, adolorit i conscient que no podrà superar el rècord de victòries d'Eddy Merckx:

El veterà corredor del conjunt Astana, que el mes de maig passat havia anunciat la seva retirada per al final d'aquesta temporada, deixa així el rècord de victòries al Tour de França empatat amb Merckx, tots dos amb 34.

 

El "complot" dels belgues contra Cavendish per mantenir el rècord del seu ídol

Fa dos anys la carrera de Mark Cavendish va renéixer. Després d'una carrera d'èxit, el ciclista de l'illa de Man va tocar fons i va entrar en un pou de lesions i psicològic arran del qual es va plantejar seriosament la retirada. Però llavors va arribar el Tour del 2021.

Quan tothom pensava que Cavendish estava acabat, va guanyar quatre etapes en l'edició del 2021, amb 36 anys. Quatre etapes que li van permetre ni més ni menys que igualar el rècord de victòries d'Eddy Merckx en la ronda francesa, amb 34.

Tot i ser un corredor veterà, semblava que Cavendish podria superar el rècord del mític ciclista belga. Però el 2022 el seu equip va decidir no dur el velocista belga al Tour i hi van dur Fabio Jakobsen. Aquest 2023 ha estat a prop d'aconseguir-ho. En la setena etapa el britànic va intentar sorprendre des de lluny, però Philipsen, guanyador de tres etapes en set dies, no li ha permès batre el rècord.

El més curiós és que des que va aconseguir la victòria número 34, el britànic ha tingut quatre oportunitats per superar el rècord. En les quatre, un corredor belga ha apartat Cavendish de superar el registre del belga Eddy Mercx. Com si estiguessin esperonats per mantenir el registre del gran ídol esportiu de Bèlgica, primer Van Aert i després Philipsen s'han encarregat de mantenir intacte el rècord de Merckx.

Anar al contingut